Wijken

  Terrasjes en cafés in Chiado

  Citytrip Lissabon

  Terrasjes en cafés in Chiado, Lissabon

  Chiado is een van de meest bruisende wijken van Lissabon, Portugal. Met zijn geplaveide straten, historische gebouwen en levendige sfeer is Chiado een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Chiado is het uitgebreide aanbod van terrasjes en cafés waar je kunt genieten van heerlijke koffie, verfrissende drankjes en lokale lekkernijen. In dit artikel nemen we een kijkje bij enkele van de meest populaire terrasjes en cafés in Chiado.

  Café A Brasileira

  Café A Brasileira is een van de meest iconische cafés van Chiado en een must-visit voor iedereen die de wijk bezoekt. Het café opende zijn deuren in 1905 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een ontmoetingsplek voor schrijvers, kunstenaars en intellectuelen. Het interieur van het café ademt nog steeds de sfeer van de Belle Époque, met zijn marmeren tafels, houten lambrisering en antieke spiegels. Bezoekers kunnen hier genieten van heerlijke koffie en gebak, terwijl ze omringd worden door de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de wijk.

  Adres:

  Rua Garrett 120, 1200-273 Lisboa, Portugal

  Openingsuren:

  Maandag t/m zaterdag: 8:00-2:00 uur

  Zondag: 9:00-2:00 uur

  Manteigaria

  Voor liefhebbers van de traditionele Portugese keuken is Manteigaria een absolute aanrader. Dit café staat bekend om zijn heerlijke pasteis de nata, de beroemde Portugese custardtaartjes. De taartjes worden hier dagelijks vers gebakken en zijn een populaire lekkernij onder zowel toeristen als de lokale bevolking. Naast de pasteis de nata biedt Manteigaria ook een uitgebreid assortiment aan koffie en andere zoetigheden. Het café heeft een gezellige sfeer en een stijlvol interieur, wat het de perfecte plek maakt om even bij te komen na een dag vol sightseeing in Chiado.

  Adres:

  Rua do Loreto 2, 1200-242 Lisboa, Portugal

  Openingsuren:

  Maandag t/m zondag: 8:00-00:00 uur

  Café do Garagem

  Wie op zoek is naar een terras met een prachtig uitzicht over de stad, moet zeker een bezoekje brengen aan Café do Garagem. Dit café is gelegen in de wijk Chiado en bevindt zich bovenop een parkeergarage, vandaar de naam. Vanaf het ruime terras van Café do Garagem heb je een adembenemend uitzicht over Lissabon, inclusief de rivier de Taag en de nabijgelegen wijken. Het café serveert een verscheidenheid aan drankjes, van koffie tot cocktails, en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de sfeer van de stad.

  Adres:

  Calçada do Combro 1, 1200-086 Lisboa, Portugal

  Openingsuren:

  Maandag t/m zaterdag: 9:00-2:00 uur

  Zondag: 11:00-20:00 uur

  Conclusie

  Chiado is een wijk die barst van de charme en de sfeer, en de vele terrasjes en cafés dragen bij aan de levendigheid van de omgeving. Of je nu op zoek bent naar een historisch café, een plek om te genieten van traditionele lekkernijen of een terras met een spectaculair uitzicht, Chiado heeft voor ieder wat wils. Een bezoek aan een van de cafés in deze wijk is dan ook een absolute must tijdens een verblijf in Lissabon.

  Of je nu geniet van een heerlijke kop koffie bij Café A Brasileira, smult van pasteis de nata bij Manteigaria, of van het uitzicht geniet bij Café do Garagem, Chiado heeft voor ieder wat wils. De wijk barst van de charme en de sfeer, en de vele terrasjes en cafés dragen bij aan de levendigheid van de omgeving. Een bezoek aan een van de cafés in Chiado is dan ook een absolute must tijdens een verblijf in Lissabon. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur, proef de heerlijke lekkernijen en geniet van het bruisende leven in deze levendige wijk.

  Ook Portugal