Single reizen

  Single reizen worden steeds populairder

  Het aantal singles neemt de laatste jaren steeds meer toe. Omdat er meer singles zijn, worden er ook steeds meer single reizen georganiseerd. Was het enkele jaren geleden een uitzondering als je in je eentje op vakantie ging, tegenwoordig wordt dit steeds gebruikelijker. Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen te wonen, soms ook als ze een partner hebben. Deze mensen vinden het prettig om deels hun eigen leven te leiden en daarom ook dingen zonder hun partner te doen. Een single reis naar Lissabon past daar prima bij, bijvoorbeeld omdat de bestemming de partner van de reiziger niet aanspreekt.

  Een single reis is nog steeds duur

  In vergelijking met een reis voor twee personen is een single reis nog steeds duur. Verreweg de meeste hotels hanteren nog steeds een eenpersoonstoeslag voor het huren van een kamer. Soms betaal je zelfs gewoon de volle prijs die ook geldt wanneer je de kamer met twee personen zou bezetten. Hoewel het niet eerlijk voelt, is het toch wel een beetje logisch. Je gebruikt immers de hele kamer, het hotel kan er moeilijk een andere single bij zetten. Omdat tegenwoordig steeds meer hotelkamers het ontbijt apart berekenen zit hier ook geen probleem meer.

  Logies zonder ontbijt

  Vroeger was de kamerprijs vaak voor logies en ontbijt, en dan zou je dus als alleenstaande voor twee keer ontbijt betalen. Door de prijs van het ontbijt apart te berekenen wordt dit probleem opgelost. Een alternatief en een goedkopere oplossing is natuurlijk een hostel . Die zijn volop voorhanden zijn in Lissabon.Een voorbeeld daarvan is Hostel4U. Op een speciale pagina kunt u meer informatie krijgen of dit Hostel.

  Single reizen voor groepen

  Als je in je eentje op vakantie wilt dan kun je kiezen voor een single reis in groepsverband. Je kunt je natuurlijk aanmelden voor een reis die ook voor stellen wordt georganiseerd. Het is geen enkel probleem om als single met zo’n reis mee te gaan. Maar er zijn ook speciale single reizen die alleen bedoeld zijn voor mensen zonder partner. Sommige mensen denken dat dit reizen zijn waar druk gekoppeld wordt maar dit is meestal niet het geval. Het zijn vaak rondreizen waar je van hotel naar hotel trekt en onderweg veel te zien krijgt aan natuurschoon en cultuur. Natuurlijk zou het kunnen dat je tijdens zo’n reis iemand ontmoet met wie het klikt, maar het is in de meeste gevallen niet het uitgangspunt.

  Waar vind ik leuke single reizen?

  Als je als single met vakantie wilt en je wilt in groepsverband reizen dan kun je bij diverse reisbureaus een vakantie boeken. Dit kan een speciale single reis zijn, maar je kunt je ook gewoon aanmelden voor een reis die ook voor stellen of gezinnen wordt aangeboden. Daarnaast zijn er speciale websites voor singles op het internet te vinden die zelf reizen en uitstapjes organiseren. Denk aan een zeilweekend, een reis naar een evenement of een actieve vakantie zoals een fietsvakantie of een wandelreis. Om met dit soort reizen mee te kunnen moet je over het algemeen lid zijn van de community en betaal je naast het abonnement een aanvullend bedrag om aan dergelijke activiteiten deel te kunnen nemen.

  De stap zetten voor een single reis

  Veel singles zien er tegenop om single reizen te maken. Ze vinden het spannend om in hun eentje op stap te gaan, zeker als het om een verre reis gaat. Maar velen komen zeer enthousiast terug van hun eerste reiservaring en vinden het jammer dat ze er niet eerder aan zijn begonnen. Dus als je overweegt om een single reis te boeken, doe het dan gewoon. Probeer het een keer uit, en wie weet kom je wel net zo enthousiast terug als velen die je hierin al zijn voorgegaan.

  Authentieke vakanties naar Portugal