Reizen naar Lissabon

  Reizen naar Lissabon

  Voor een stedentrip richting Lissabon is een wagen niet meteen het meest aangewezen vervoersmiddel. De afstand vanuit Amsterdam bedraagt zo’n 2300 kilometer. Belgen die vertrekken uit Brussel hoeven 300 kilometer minder te rijden. Twee dagen heen en twee dagen terug is niet meteen de meest optimale situatie. Zeker indien het de bedoeling is om de stad te verkennen in 2 à 4 dagen. Busreizen kunnen de kosten aardig drukken, maar met een rijtijd van zo’n 50 uur is dit ook geen interessante optie. Ter info: een eigen wagen hebben in Lissabon is een overbodige luxe. Ter plekke kan men middels het goed georganiseerde openbaar vervoer alle bezienswaardigheden (en ook de iets verder gelegen toppunten) bezoeken.

  Uit Amsterdam en Brussel vertrekken ook geregeld treinen richting de Portugese hoofdstad. Traject: Thalys naar Paris Nord, daar neemt men de TGV richting Hendaye en vervolgens stapt men over in een nachttrein met eindbestemming Lissabon. De volledige reistijd bedraagt 24u (26 indien men uit Amsterdam vertrekt).

  Reizen naar Lissabon

  Reizen naar Lissabon kan dus op meerdere manieren, maar de efficiëntste manier is uiteraard per vliegtuig. Dankzij de lagenkostenmaatschappijen kan men voor een prijsje vliegtickets aanschaffen. De belangrijkste voordelen: beperkte vliegtijd van 3 uur en de prijs. Eenmaal ter plaatse kan men dan gebruik maken van het openbaar vervoer om af te zakken richting het centrum van de stad. Vluchten richting Lissabon zijn er dagelijks en men kan kiezen uit verschillende aanbieders. De prijzen variëren sterk. In het beste geval vlieg je voor amper 50 euro heen en terug.

  Een citytrip Lissabon zal dus vaak hand in hand gaan met de zoektocht naar goedkope vliegtickickets. We raden je aan om volgende informatie eens door te nemen:

  Hoe goedkoop vliegen naar Lissabon?  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal