Geen categorie

  Is een Lisboa card de moeite waard?

  Is een Lisboa card de moeite waard?

  Ben je van plan om een korte reis naar Lissabon te maken? Als je veel van de Portugese hoofdstad wilt zien en voor elk kaartje apart betaalt, is dat een flinke aanslag op je portemonnee. Overweeg daarom zeker de Lisboa Card om geld en tijd te besparen bij sightseeing in Lissabon.

  Wat is de Lisboa Card?

  De Lisboa Card is een sightseeingkaart. Je betaalt er één keer voor en krijgt dan gratis toegang tot bezienswaardigheden, attracties en tours. De kaart is vooral de moeite waard als je voor het eerst in de stad bent en de belangrijkste bezienswaardigheden in Lissabon wilt bezoeken. De Lisboa Card is verkrijgbaar voor 1, 2 of 3 dagen. Omdat de kaart gepersonaliseerd is, kun je hem niet aan iemand anders geven.

  Je kunt de kaart ter plaatse kopen op het vliegveld of in de stad bij de VVV-kantoren. Of bestel de kaart hier op internet, dat is meestal goedkoper. Je moet hem dan nog wel ter plaatse ophalen.

  Hoeveel kost de Lisboa Card?


  Er zijn verschillende versies van de Lisboa Card. Afhankelijk van hoe lang je in de stad verblijft, kun je kiezen uit de volgende passen:

  Geldigheidsduur Volwassenen Kinderen (5-15 jaar)
  24 uur Lisboa Card 20 € 13
  48 uur Lisboa Card 34 € 19
  72 uur Lisboa Card 42 € 22,50

  Opmerking: Kinderen jonger dan 5 jaar kunnen attracties gratis bezoeken als ze worden begeleid door hun ouders en hebben geen Lissabonpas nodig.

  Jouw voordelen met de Lissabon Card


  De argumenten voor deze City Pass liggen voor de hand. Bestel de kaart voor je reis, betaal hem en bezoek dan gewoon de bezienswaardigheden en attracties in Lissabon als je er bent. Je hoeft geen entreegeld meer te betalen.

  Naast het prettige voordeel dat je niet steeds entreegeld hoeft te betalen heeft de kaart nog een pluspunt: de Fast Track optie! Met deze optie hoef je niet in de rijen te wachten, maar heb je je eigen toegang tot de bezienswaardigheden. Vooral als er veel toeristen in de stad zijn, bespaar je veel tijd met de Lisboa Card!

  Inbegrepen diensten van de Lisboa Card:

  35+ gratis attracties inbegrepen in de kaart.
  De belangrijkste plaatsen zoals Torre de Belém en Mosteiro dos Jerónimos zijn inbegrepen
  Fast Track (voorbij de wachtrij) bij veel attracties.
  Openbaar vervoer
  Kortingen op Aerobus (luchthavenbus) en Hop-on Hop-off bus.
  Kortingen op meer dan 80 andere attracties, cafés en restaurants in Lissabon.

  Waar kan ik de Lisboa Card kopen?

  Een City Card vóór je reis op internet te bestellen is goedkoper dan de aanschaf ter plekke. Bestel de kaart online en haal hem na aankomst op het vliegveld in Lissabon op. Zo kun je er meteen gebruik van maken, want de transfer van het vliegveld naar het centrum is ook inbegrepen.

  Online kopen

  Ga naar de Get Your Guide website. Kies je reisdatum en het aantal personen (volwassenen en kinderen). In de volgende stap geef je aan of je de kaart voor 24 uur, 48 uur of 72 uur wilt kopen. Na een succesvolle betaling ontvang je een e-mail ter bevestiging. Print deze uit en neem hem mee op reis.

  Helaas is de Lisbon Card niet beschikbaar voor je mobiele telefoon, als app of QR-code, zoals in veel andere steden. Je moet de kaart in papieren vorm ter plekke ophalen (bij voorkeur op het vliegveld).

  Ook Portugal