Tips

  Tips voor Lissabon

  Het plannen van een stedentrip is altijd een leuke bezigheid. Het voornaamste is uiteraard om een leuke bestemming uit te kiezen. In Portugal hebben we onder andere Lissabon en Porto. Buurland Spanje biedt dan weer Madrid, Barcelona en Sevilla. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel dichtbij en veraf valt er een hoop te ontdekken.

  Het oog is gevallen op de Portugese stad Lissabon en dat is zeker een goede keuze. Het milde klimaat in combinatie met een hoop prachtige bezienswaardigheden lokken jaarlijks een hoop toeristen naar de stad. Op deze pagina reiken we je enkele algemene tips aan. Het is geenszins de bedoeling om een eventuele citytrip op voorhand te plannen, maar het doornemen van deze tips kan de stedentrip positief beïnvloeden.

   

  Tips

  Blijf er 4 toch zeker 3 dagen

   • Doe Lissabon eer aan en blijf 4 – of toch zeker 3 dagen. In het historische centrum en in de omgeving valt enorm veel te beleven. Probeer bij het boeken van vliegtickets aandacht te besteden aan de vlieguren. Vroeg aankomen en laat vertrekken is vaak beter dan laat aankomen en vroeg vertrekken. Samenvattend: hoe meer uren aanwezig in de stad, hoe beter.

  Wandelstad

   • De Portugese hoofdstad is een echte wandelstad. De stad is gebouwd op 7 heuvels en sommige panoramapunten bereik je pas na een pittige wandeling. Gepast schoeisel meenemen is dus de boodschap.

  Winkelstraat

   • De Rua Augusta is de bekendste winkelstraat van Lissabon. De terrassen zitten er afgeladen vol. De straat loopt van het plein Rossio richting Praca do Comércio. Net voor men dit plein bereikt staat een gigantische triomfboog. Deze werd gebouwd ter nagedachtenis van de aardbeving van 1755. Een groot deel van de wijk werd in puin gelegd – voornamelijk de lager gelegen delen van de stad. Ongure types spreken je op deze laan constant aan. Ze passeren je en fluisteren ‘drugs’, ‘cannabis’ of ‘need hasjes?’. Deze figuren negeren is de boodschap. Verder bieden ze valse producten aan en net dat is de reden waarom de politie niet kan ingrijpen. Neem het van ons aan: na een dag rondwandelen heb je genoeg mensenkennis vergaard om in te schatten wie je drugs zal aanbieden.

  Relatief een arm land

   • Portugal is relatief gezien een arm land. Daklozen, zigeuners, schooiers, straatartiesten … Een hoop personen vragen even van je tijd (en geld). Op vrijgevigheid staat geen grens, maar je kunt onmogelijk voor iedereen goed doen.

  Goedkoop hotel

   • Een goedkoop hotel is Hostel 4U. Het ligt pal in het historische centrum en doet wat het moet doen: voorzien van slaapplaats (tweepersoonskamer met eigen douche en sanitair, maar slaapzalen horen ook tot de mogelijkheden) en ‘s morgens kan men krachten opdoen middels een ontbijt. Ideaal voor personen die de kosten van de trip binnen de perken wensen te houden.

  Castelo de São Jorge

   • Het Castelo de São Jorge is één van de oudste overblijfselen van de stad. Eenmaal binnen kun je genieten van een prachtig zicht over de stad. Mooi om mee te maken is de zonsondergang. De zon verdwijnt als het ware in de Taag en dit fenomeen zorgt voor mooie kleurschakeringen.

  Decembermaand

   • Ga je in de winter naar Lissabon? Vergeet zeker je zonnebril niet. De winterzon kan het zicht belemmeren en straatverkopers van zonnebrillen zijn best opdringerig. Heb je dan een zonnebril bij de hand, dan is de kans kleiner dat ze je een bril komen aansmeren. Bepaalde verkopers laten niet meer los eenmaal interesse werd getoond in de producten. Ook hier kan men het best negeren en eens ‘nee knikken’.

  Sintra

   • Maak van Sintra een daguitstap. ‘s Morgens vertrekken met de trein richting de stad en eenmaal aangekomen te voet trekken richting het paleis van Pena. Onderweg kom je eerst nog het Morenkasteel tegen. Het is een pittige wandeling, maar zeker de moeite waard. Geniet van de natuurpracht en de panorama’s tijdens het wandelen.

  Quiosque Ribeira das Naus

   • Aan het water is het mogelijk om bij Quiosque Ribeira das Naus een drankje of maaltijd te nuttigen. Bij mooi weer zit het terras steevast vol. Een mooi uitzicht op de Taag en de Ponte 25 de Abril krijg je er gratis bij. Na een fikse stadswandeling in de oude binnenstad is het tijd om te genieten.

  Fado

  • Probeer ‘s avonds ergens een etentje met een echt fado optreden op de kop te tikken. Dit is slechts mogelijk in enkele restaurants en reserveren is vaak noodzakelijk. Besparen doet men door tijdens het eten te luisteren naar studenten die een fado-optreden imiteren. Als gewone mens hoor je nauwelijks verschil (maar je voelt het wel in de portemonnee).

   

  De beste en belangrijkste tip is die we je kunnen meegeven is om effectief de stad te bezoeken. Boek ergens enkele overnachtingen in het historische centrum en geniet van het prachtige Lissabon. De dagindeling zal grotendeels zelf bepaald worden. Neem de informatie op deze site eens door en weet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Geniet alvast van de Lissabon citytrip

   

  Waarom online tickets kopen of tours boeken?

  Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Lissabon gaat bezoeken in de schoolvakanties.

  Je bespaart kostbare vakantie  tijd omdat je in Lissabon niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
  Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

  Let wel wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

  Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

  En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.