Vakantie Lissabon

  Vakantie Lissabon

  Tijdens de zomermaanden merken we in België een heuse uittocht op. De school gaat even dicht, bedrijven sluiten de deuren en mensen hebben dan een hoop vrije tijd. Traditioneel boekt men dan een zomervakantie richting andere oorden. In dit artikel gaan we na in welke mate Lissabon een interessante vakantiebestemming is.

  Stedentrip

  Het staat vast: qua stedentrip is de Portugese hoofdstad absoluut een terechte publiekstrekker. De historische binnenstad heeft een hoop te bieden. 3 volledige dagen Lissabon (en bij voorkeur 4) volstaat om een algemeen beeld te krijgen van de stad. Er zijn een hoop leuke daguitstappen die men zelf kan organiseren en in dat opzicht is een week zo gevuld. Enerzijds kan men dan de stad wat verkennen en anderzijds kan men middels het openbaar vervoer het UNESCO-werelderfgoed van Sintra bezoeken. Vaak is dat ook de bedoeling van een citytrip: enkele hotelovernachtingen boeken in een stad met historische waarde en dan volop ontdekken. Neem de informatie op deze site eens door en voor je het weet dwaal je zelf rond door de smalle steegjes van de stad.

  Vakantie

  De vraag of Lissabon een goede vakantiebestemming is betekent eigenlijk of het een goede locatie is om 7 à 10 dagen of meer te vertoeven. Het antwoord op deze vraag is veeleer persoonlijk. Cultuur, strand, zon, gastronomie en sport komen er samen. Men kan er perfect een strandvakantie organiseren. In de zomer is het er dan ook best heet. Aan de andere kant kan men iedere dag iets plannen en bezienswaardigheden bezoeken.

   

  Vakantie Lissabon

  Gewild zijn de zogenaamde rondreizen in Portugal. Met een fly and drive boekt men de vluchten, een huurwagen en overnachtingen op verschillende plaatsen in Portugal. Dagelijks rijdt men dan van stad naar stad en ondertussen kan men belangrijke bezienswaardigheden bezoeken. Dergelijke rondreis door Portugal betekent veelal dat Lissabon en Porto worden bezocht, in combinatie met andere steden.

  Mocht er dus ergens een week (of meer) vrije tijd zijn en het oog viel op Portugal, dan kan men enkel en alleen melden dat er meerdere mogelijkheden zijn. Dergelijke rondreis vraagt wat planning, maar over het algemeen hoeft dit geen fortuin te kosten. Goedkope vliegtickets, huurwagen en zelf hotels boeken op verschillende interessante plaatsen kan menig persoon. Indien het pendelen en rondreizen niet echt aan je is besteed, dan kan men ook gewoon een weekje vertoeven regio Lissabon. Ook daar is er nooit tijd genoeg om Lissabon en omgeving te ontdekken. Een Lissabon vakantie is namelijk zo gevuld.

  Dergelijke rondreis op je eentje plannen kan door wat informatie op te zoeken omtrent de verschillende bezienswaardigheden. Aan de hand van de informatie op deze site is het reeds een plicht om Lissabon aan te vinken als punt op de kaart.  Booking.com