stranden

  Stranden in Lissabon

  Lissabon is een dynamische stad. Gezellig slenteren door de historische binnenstad kan men perfect afwisselen met een dagje strand. Voornamelijk in de zomer is dit de manier om wat afkoeling te zoeken. De stad is gelegen aan de rivier de Taag. Het strand aan het Praça do Comércio (pal in het historische centrum) kan men vlot bereiken. Het is een klein zandstrand. Voor zo’n twee euro kan men ook een overzetboot nemen. De stranden aan de overkant van de Taag zijn iets groter. Mooiere stranden bereikt men pas na een kleine rit met het openbaar vervoer. We sommen er enkele op:

  Strand van Cascais

  Een daguistap maken richting Cascais is een goed idee. Het voormalige kleine vissersdorpje is tegenwoordig een kosmopolitische, welvarende badplaats. Het ligt op ongeveer 25 kilometer van Lissabon en is vlot bereikbaar per trein / wagen. In de zomer komen veel inwoners van Lissabon hier verkoeling zoeken en tijdens de hete zomermaanden kan het dan ook aardig druk zijn. Tussen Estoril en Cascais zijn er meerdere mogelijkheden. In het centrum van Cascais is het aanzienlijk drukker dan enkele kilometers buiten het centrum. Dit komt natuurlijk door de beschikbaarheid van terrasjes en winkels.

   

  stranden

  Costa da Caparica

  Met zo’n 30 kilometer aan zandstrand is er plaats zat om de verkoeling van de Atlantische Oceaan op te zoeken. De plaats ligt op 19 kilometer van Lissabon en is bereikbaar per bus. Ter plaatse kan men met het kusttreintje een geschikte plek zoeken om te baden.

  De stad Lissabon ontdekken, dat vraagt tijd. Enerzijds is de stad enorm de moeite en ook de omgeving voorziet ons van mooie kunsthistorische bezienswaardigheden. Aan de andere kant is er ook tijd voor wat vertier. In de hete zomermaanden is een dag vertoeven aan het strand zeker geen verloren dag.  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal