Gratis Lissabon

  Gratis Lissabon

  Over het algemeen kan men gerust stellen dat Lissabon een goedkope stad is. Zeker in vergelijking met andere Europese grootsteden. De stad kent een enorme toeristische groei de laatste tijd. Goedkope vliegtickets lokken hopen toeristen richting Portugal en jammer genoeg leidt dit ook tot prijsstijgingen. Bepaalde bezienswaardigheden verhogen de inkomprijs en ook de prijs van een hotelovernachting stijgt langzaam. We kunnen enkel hopen dat de lokale overheden de nieuwe middelen aanwenden om de staat van Lissabon en de toeristische voorzieningen intact te houden.

   

  Gratis LissabonTijdens een weekend Lissabon hoeft niet alles geld te kosten. Genieten van openbare parken, slenteren doorheen de oude steegjes en panorama’s van de stad zijn doorgaans gratis.

  We sommen enkele zaken op die je helemaal niets kosten en absoluut de moeite waard zijn:

  • Mude museu de Design e da Moda
  • Feira da Ladra – de vlooienmarkt van Lissabon
  • Miradouro da Graca
  • Parque Eduardo VII
  • The Amoreiras Wall
  • Basilica da Estrela
  • jardim Museu Nacional de Arte Antiga
  • Museu da Electricidade
  • Entracao do Oriente

  Bovenstaande opsomming van gratis zaken in Lissabon klinkt aardig saai en dat is dergelijk lijstje ook. De beste manier om de stad te verkennen is uiteraard door zelf even af te zakken naar Lissabon. Koop goedkope vliegtickets aan en bespaar door te logeren in een hostel.

  Wandelen en nog meer wandelen

  De stad is een echte wandelstad. In bepaalde omstandigheden is het gebruik van openbaar vervoer handig om langere stukken te overbruggen. Denken we maar aan Belém. 10 kilometer wandelen van het stadscentrum richting de kunsthistorische schatten van Belém is een beetje te veel van het goede.

  Voor de rest is het gewoon leuk om rond te slenteren doorheen de straatjes. Af en toe eens afwijken van het pad en kleinere steegjes aandoen. De stad is gebouwd op 7 heuvels en er zijn dan ook een hoop mooie panoramapunten. De zonsondergang meemaken zorgt voor een romantische sfeertje. Het zijn allemaal gratis zaken die gewoon horen bij een citytrip in Lissabon. Goede wandelschoenen meenemen naar de Portugese hoofdstad is dan misschien ook wel de beste tip.  Booking.com