2 dagen Lissabon

  2 dagen Lissabon is dat genoeg?

  Bij het boeken van een stedentrip richting Lissabon – en eigenlijk bij eender welke stad – is het altijd een beetje gokken qua tijdspanne. Hoeveel dagen dien ik te boeken? Het zou zonde zijn om niet lang genoeg te blijven. Veelal is er sprake van een lijstje bezienswaardigheden en het gevoel van voldoening is er niet wanneer de geplande zaken niet kunnen worden bezocht. In dit artikel gaan we nog of een weekend (of 2 dagen) voldoende is om de Portugese stad te ontdekken.

  Tip: goedkoop overnachten kan perfect in het Hostel 4 U – de jeugdherberg ligt pal in het centrum, vlakbij Castel Sant’ Angelo en andere bezienswaardigheden en bovendien op zo’n 100 meter van een groot metrostation. Een tweepersoonskamer met eigen badkamer kan men er reeds vinden vanaf 20 euro per nacht per persoon, ontbijt inbegrepen. Lees het verslag hier.

  Wat kan ik doen in twee dagen tijd?

  Op deze site is reeds te vinden wat kan bezocht worden de eerste dag van de stedentrip. In eerste instantie is er het historische centrum (de wijken Alfama, Bairro Alto en Estrela, Baixa en Avenida). Daar kun je enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden opmerken. De eerste dag kan men ook met de tram of bus afzakken naar het westelijke deel van de stad: Belém. Kunsthistorische schatten zoals de toren van Belém (zie foto) en het Jeronimus-klooster zijn er een bezoekje waard. Later op de dag kan men terug afzakken richting het stadscentrum.Een hapje eten doet men in een Portugees restaurantje in Alfama. Zo één dag vliegt voorbij.

  De tweede dag valt er wederom een hoop te ontdekken. Het Museum voor Oude Kunst in Madragoa is een waar paradijs indien Europese Schilderkunst de interesse prikkelt. Ook in het Museu Caloutste Gulbenkian kan men tal van kunstschatten bewonderen. Alvorens de kunstcollecties te bekijken kan men de groene delen van Lissabon ontdekken. In de botanische tuinen ontsnapt men aan de drukte van de binnenstad en men kan er heerlijk tot rust komen.

  Indien musea niet echt op het lijstje staan van de te bezoeken zaken, dan kan men de tweede dag een uitstap organiseren richting Sintra. Ook is het een optie om nog een dag te vertoeven in de binnenstad. Daar is het heerlijk kuieren doorheen smalle steegjes, van hoogtepunt naar hoogtepunt.

  Met andere woorden: het plannen van die twee dagen is veelal een persoonlijk gegeven. Neem onze niet alledaagse Lissabon tips eens door en overtuig jezelf van de schoonheid van de stad.

  Is 2 dagen voldoende voor Lissabon?

  2 dagen LissabonIn 1 dag Lissabon bezoeken is eigenlijk onbegonnen werk. Bij een tijdspanne van twee dagen is er reeds wat meer marge en hoeft men zich niet enkel en alleen te focussen op het historische centrum van de stad. Leuker is dan weer om 3 à 4 hotelovernachtingen te boeken. Zo is er tijd voor cultuur, gastronomie en ontspanning. Zeker wanneer men een stralend zonnetje kan opmerken (of dit nu in de zomer of de winter is), is het gewoon aangenaam om ergens een terrasje te doen. Lissabon is minimaal drie dagen waard. Het woord citytrip kan men ook vervangen door een vakantie. In de omgeving kan men enkele noemenswaardige daguitstappen opmerken en een week is zo gevuld. Dus bestaat er een mogelijkheid om nog iets langer te vertoeven in de Portugese hoofdstad, dan raden we dit zeker aan