Geen categorie

  Evora in Portugal

  Évora in Portugal – Een glimp van de Gouden Eeuw

  Ten zuiden van Lissabon en de rivier de Taag ligt een regio met grote vlaktes die bekend staat als de provincie Alentejo. In het centrale deel van deze regio ligt de historische stad Evora. Met een bevolking van ongeveer 55 000 inwoners, is Évora een stad met zijn blik op de toekomst. Het heeft zo’n goed bewaard gebleven stadscentrum dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

  Historische monumenten van 2000 jaar oud

  Évora heeft historische monumenten die 2000 jaar oud zijn. De goed bewaarde monumenten vertegenwoordigen vele verschillende historische periodes. Veel van de oude stadsmuren zijn nog steeds intact. Binnen deze oude stadsmuren zijn er maar liefst 4000 verschillende monumenten van belang. Waaronder poorten, paleizen, kerken, pleinen en meer, die stijlen vertegenwoordigen van Romeins tot Visigoten, Moors en verder.

  Prachtige monumenten om te bezoeken in Évora in Portugal

  Évora’s gotische kathedraal ligt bovenop een heuvel en dateert uit de 13e eeuw, met toevoegingen in de 14e eeuw. De gotische kerk van Sao Joao Evangelista ligt vlak bij de kathedraal en is een geweldig gebouw. Het werd gesticht in 1485. Bekijk zeker de prachtige handgeschilderde tegels in het schip als je er een bezoek brengt.

  Een ander prachtig monument in Évora is het Paleis van Vasco da Gama. Het klooster is in manuelijnse stijl en de muurschilderingen komen duidelijk uit de Renaissance periode. Wat je ook zeker moet zien in de stad, is de Universiteit van Évora, die begon als een jezuïetencollege in 1551. De Jezuïeten werden verdreven in de 18e eeuw, maar enkele mooie monumenten zijn er gebleven, waaronder het 17e-18e eeuwse klooster en de 16e eeuwse maniëristische kerk.

  Het belangrijkste centrum van de stad, het beroemdste monument van Évora, is de ruïne van de Romeinse tempel van Évora uit de eerste eeuw. Ter illustratie van de levensduur van de monumenten van Évora, zijn er na 2000 jaar nog steeds 14 granieten zuilen te zien.

  Al met al is Évora het beste intacte voorbeeld van wat de Gouden Eeuw van Portugal was.

  Naar Évora op vakantie?

   

   


  Booking.com

  Ook Portugal