Lissabon Airport

  Je kan vanuit Nederland en België voor een klein bedrag al een onvergetelijke citytrip boeken naar Lissabon. De Portugese stad is één van de goedkoopste stedentripbestemmingen binnen Europa. Dat komt grotendeels doordat er relatief veel vluchten vertrekken vanuit Nederland naar Lissabon.

  Je komt dan aan op Lissabon Airport, ook wel Lisbon Portela Airport genoemd. Het is één van de grootste vliegvelden van het Zuid-Europese land. Lissabon Airport mag jaarlijks meer dan 14 miljoen passagiers verwelkomen. Het fijne is dat de luchthaven dichtbij de stad is gelegen. Ontdek hieronder meer informatie over Lissabon Airport:

  Huurauto op Lissabon Airport

  Vakantiegangers die de omgeving van Porto willen gaan verkennen, die kunnen het beste een huurauto gaan boeken! Dat is gelukkig ook geen enkel probleem, aangezien er verschillende autoverhuurbedrijven actief zijn op de luchthaven van Porto. Je moet denken aan bekende bedrijven, zoals Europcar, Hertz en Budget. Eveneens is het een optie om een auto te huren bij SunnyCars.

  De prijzen variëren van €30,00 tot €150,00 (3 dagen) voor een kleine of een luxe huurauto. Busjes voor meerdere personen zijn ook beschikbaar tegen een hoger bedrag. Boek online alvast een huurauto, zodat je kan profiteren van mooie aanbiedingen!

  Taxi reserveren

  De taxiprijzen in Lissabon zijn relatief laag. Dat betekent dat je voor een klein bedrag al in de taxi kan stappen op Lissabon Airport en kan afreizen naar het stadscentrum. Een ritje duurt zo’n 10 tot 15 minuten en kost slechts €9,00. Daarnaast worden er wel extra kosten in rekening gebracht voor bagage en kan er eventueel nog een nachttarief op de hoek komen kijken. Desondanks zijn de taxi’s op Lissabon Airport zeer betaalbaar! Natuurlijk kan je online een taxi reserveren.

  Openbaar vervoer

  Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar het hartje van Lissabon af te reizen. Wij raden je aan om gebruik te gaan maken van de metro. De metro’s stoppen zo’n vier keer per uur op de luchthaven en rijden door naar het stadscentrum van Lissabon. Een kaartje kost ongeveer €2,00. Je kan ook kiezen voor een dagkaart en dan ben je slechts €6,00 kwijt. Er zijn ook OV-kaarten beschikbaar voor langere periodes en ook die zijn online verkrijgbaar! Mocht je met meerdere personen naar Lissabon reizen, dan raden wij je aan om een taxi te pakken.

  Roken op Lissabon Airport

  De rokers kunnen bij de ingang en de uitgang van Lissabon Airport terecht in één van de rookzones. Het is tevens een optie om na de douane nog te roken, wat vrij uitzonderlijk is voor een Portugese luchthaven. Er zijn op het vliegveld meerdere rookruimtes te vinden, die zijn ook geschikt voor de gebruikers van vapes en elektronische sigaretten.

  Hotels in de omgeving van Lissabon Airport

  Je kan er ook altijd nog voor kiezen om te overnachten in de directe omgeving van Porto Airport. Er zijn meerdere hotels gevestigd binnen een straal van anderhalve kilometer. Je kan online een hotelkamer boeken in het Hotel Star Inn, Hotel Melia, Holiday Inn Express Hotel en het B&B Hotel Lisboa Airport. Een overnachting in één van de genoemde hotels kost tussen de €80,00 en de €120,00.  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal