Last minute Citytrip

  Last minute citytrip Lissabon

  Met een last minute citytrip richting Lissabon bedoelen we uiteraard dat alles moet worden geregeld op korte termijn. Slechts enkele dagen voor vertrek begint de zoektocht naar vliegtickets en een hotel. Dergelijke last minutes komen vaker en vaker voor. Verlofdagen kan men soms zelf kiezen en soms heeft men nood aan een weekendje. Met de komst van de lagenkostenmaatschappijen kan men zich dynamisch opstellen. Meerdere malen per dag zijn er vluchten richting Europese steden en er zijn dan ook meerdere opties. Een weekend beperkt zich niet meer tot binnen de landsgrenzen.

  Het regelen van een citytrip richting Lissabon op korte termijn biedt een belangrijk voordeel: zekerheid op goed weer. Ook tijdens de beste reistijd kan het tijdelijk wat minder zijn. Enkele dagen voor vertrek zeker het weerbericht eens raadplegen. Mocht het toch onverhoopt ellendig zijn, dan kan men zich dynamisch opstellen en een andere topbestemming uitkiezen.

  Last minute vliegtickets zoeken

  De verlofdagen liggen en vast en de knoop werd doorgehakt: het prachtige Portugese Lissabon bezoeken is de doelstelling. Het spreekt voor zich dat vliegtickets zoeken de prioriteit is. Bij ‘goedkoopste vliegtickets denkt men meteen aan Ryanair. De kans is ook groot dat deze partij uiteindelijk de beste partij zal zijn. Het kan geen kwaad om ook eens andere aanbieders te raadplegen. Af en toe is er sprake van een aantrekkelijke aanbieding bij één van de aanbieders en dat kan de kosten aardig drukken.

  Tip: lees ‘goedkoopste vliegtickets naar Lissabon zoeken.

  Last minute hotel

  Het verlof staat vast en vliegtickets werden geboekt: hoogtijd om een gepast hotel uit te zoeken. Echt moeilijk is deze opdracht niet. Op booking.com bijvoorbeeld kan men elk moment van het jaar een gigantisch aanbod vinden. Niet zelden kan men er gebruik maken van een aanbieding. Een hotel is dan tijdelijk een stuk goedkoper. Aan het einde van de rit beslis je uiteraard zelf wat wordt geboekt. Indien luxe en ruimte geen doorslaggevende factoren zijn en het ontdekken van Lissabon centraal staat, dan kan men de toevlucht nemen tot een jeugdherberg. Dergelijke hostels zijn spotgoedkoop en situeren zich vaak in het historische centrum van de stad.

  We kunnen enkel en alleen concluderen dat het boeken van een last minute citytrip naar Lissabon (en naar eigenlijk alle andere (Europese) topbestemmingen) tegenwoordig geen probleem meer hoeft te vormen. Enerzijds is er een gigantisch aanbod aan hotels en anderzijds zijn er een hoop lagekostenmaatschappijen die meermaals per dag richting de stad vliegen. Een citytrip organiseren kan dus best de dag voordien. Het grootste nadeel is dan wel dat men zich niet meer dynamisch kan opstellen ten opzichte van de vertrekdatum. Sommige dagen zijn tickets nu eenmaal duurder en indien er geen andere mogelijkheden zijn qua vertrekdata, dan dient men te opteren voor deze duurdere tickets.  Booking.com