Geen categorie

  Cascais

  Cascais

  Cascais, gelegen aan de kust van Lissabon in Portugal

  Cascais is een vrij oud vissersdorp op slechts 24 kilometer van Lissabon aan de kust van Estoril in Portugal. Vissersboten varen er de dag van vandaag nog steeds en zorgen voor lokaal gevangen vis die naar de eetgelegenheden in de steden gaan. Tijdens het vakantieseizoen stellen lokale mensen er kraampjes op langs de kant van de weg, met lokaal handwerk en leuke souvenirs.
  Cascais is een levendige vakantiebestemming met een ontspannen sfeer. Het biedt een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de kust in de buurt van Lissabon.

  Het oude centrum

  Het schilderachtige oude centrum heeft veel geplaveide straatjes, een 16e eeuws fort, kerken, musea, een dierentuin, een arena, een park en een jachthaven om te verkennen. Met een verscheidenheid aan restaurants, traditionele tavernes en cafés zijn er volop mogelijkheden om uit eten te gaan. Je kan er genieten van een ontspannen maaltijd in één van de eersteklas gastronomische restaurants, of door een bezoek te brengen aan het verbazingwekkende casino van Estoril. De avonden kunnen worden doorgebracht in de levendige bars en clubs.

  Wandelen in Cascais

  Wandelen is er een populaire bezigheid, vooral langs de kustroute van Cascais naar de schilderachtige kliffen van Boca do Inferno. Dit is erg leuk tijdens een storm of bij vloed, maar niet voor angsthazen! Er zijn veel cafés langs de weg. Je kan er stoppen voor een drankje en genieten van het uitzicht over het strand van Santa Marta en de vuurtoren.

  cascais strand

  Prachtige stranden

  Met drie prachtige stranden; Praia da Rainha, Praia da Ribeira en Praia da Conceicao; word je verwend met keuzemogelijkheden. Het Praia da Ribeira is een werkende vissershaven waar je de lokale boten kunt zien vertrekken naar hun dagelijkse vangst.

  Er is ook het grote wilde strand van Praia do Guincho dat op slechts een klein eindje rijden van Cascais ligt.

  Watersporten zoals surfen, windsurfen, waterskiën en zeilen worden aangeboden vanaf de stranden in Cascais.

  Een dagje uit vanuit Cascais

  Fantastische dagjes uit vanuit Cascais zijn een treinrit naar Lissabon, een bezoek aan het historische Estoril en Sintra, het nationale park Sintra-Cascais en het 18e eeuwse paleis van Queluz. Je kan er ook de diepzeevissen gaan ontdekken.

  Zomervakanties die doorgebracht worden in Portugal zijn ideaal, omdat je er altijd goed weer hebt! Als je op zoek bent naar een vakantie in Cascais, zijn er altijd geweldige aanbiedingen te vinden op het internet.

     Booking.com

  Ook Portugal