Geen categorie

  Een familievakantie in Lissabon

  Een familievakantie in Lissabon

  Het vinden van een perfecte bestemming voor jou en je familie kan een lastige klus zijn, zeker als je een vakantiebestemming moet kiezen voor het hele gezin. Blijkbaar zijn veel steden en landen in Europa perfect om van te genieten als volwassene, maar als je met mensen uit verschillende leeftijdsgroepen op reis gaat, moet je enkele factoren in stand houden, waaronder: verschil in mening, smaak, verlangens en activiteiten. Er zijn tal van gezinsvriendelijke bestemmingen in Europa mogelijk. Als je dit jaar een vakantie met kinderen plant, moet je de optie overwegen om naar Lissabon te gaan. Lissabon is de Portugese hoofdstad, die lijkt op een oceaan van gotische architectuur. De stad heeft mogelijkheden voor het entertainen van alle leeftijdsgroepen.

  De dierentuin van Lissabon

  dierentuin in LissabonJe zou je kunnen afvragen of het de moeite waard is om naar Portugal te reizen om de stadsdierentuin te zien en de Portugese fauna te ontdekken, maar als je van plan bent om er een bezoek te brengen, zal je begrijpen waarom het zo leuk is om deze dierentuin te bezoeken. In tegenstelling tot veel andere dierentuinen die je misschien tegenkomt, is de fauna en het leven in de zee hier gewoonweg betoverend.

  Het bestaat uit een groot gebied dat ontworpen is met de nieuwste technologie en faciliteiten die geschikt zijn voor kinderen, volwassenen en uiteraard ook voor de dieren. Een bezoek aan de Lissabon Zoo is een complete avontuurlijke ervaring. Je kan er dieren zien zoals dolfijnen, zeeleeuwen, zeldzame soorten reptielen, dikbuikige varkens en vele bedreigde diersoorten. Er zijn ongeveer 300 soorten dieren te zien. Het totaal aantal dieren die er verblijven, staat op meer dan 2000. Ze verblijven er allemaal in hun eigen, geschikte omstandigheden.

  Het groot aquarium van Lissabon

  Het Oceanario de Lisboa, of ook gekend als het groot aquarium van Lissabon, is opgenomen in de beste aquaria van het hele Europese continent. Het is één van de meest fascinerende plekken die je in Lissabon kunt tegenkomen. Bezoekers uit alle leeftijdsgroepen staan er versteld van de uitstekende variëteit aan zeeleven die er te zien is en er verdeeld wordt in vier verschillende, gigantische en duurzame tanks.

  Via de mogelijkheden onder water, kan er een perfecte blik gegeven worden aan de bezoekers. Je kan er door de tanks lopen, terwijl je het pittoreske landschap bewondert van de zeefauna. De dieren genieten er in hun natuurlijke habitat en zwemmen er direct naast een glazen wand. Met een bezoek aan dit aquarium, kan je het meest verbazingwekkende en plezierige weekend in Lissabon hebben. Je kan jouw kinderen niet alleen een paar leuke momenten bieden, maar ook wat informatie over de verschillende soorten dieren op onze planeet.

  De stranden in Lissabon

  Een familievakantie in LissabonIedereen houdt van stranden en uiteraard ook kinderen. Als je in Portugal bent, wordt de vreugde van zandige kusten vertienvoudigd. Lissabon is de thuisbasis van een prachtige en rustige kustlijn die ideaal is om een relaxte vakantie mee te maken, zelfs als je peuters hebt die je vergezellen tijdens een reis naar Portugal.

  Met zandstranden, rotsen, bergen, resorts, avontuurlijke sporten, leuke activiteiten en nog veel meer, de stranden van Lissabon hebben veel te bieden en zijn perfect voor iedereen. Toeristen en inwoners genieten er vaak van een bezoek aan de Estoril-Cascais kustlijn, de Serra de Sintra kustlijn, de Costa da Caparica kustlijn, de Serra da Arrabida kustlijn en het Carcavelos strand. De stranden in Portugal zijn echt charmant. Ze zijn ook perfect voor het doorbrengen van een gezellige avond met de familie, om de betoverende horizon te bewonderen.

  Een rit maken met tram nummer 28

  Als kind zou iedereen, en waarschijnlijk ook jij, misschien een typische tramrit willen meemaken waarbij je alle gebouwen en het verkeer langzaam langs je zijde kunt bekijken. Een tramrit meemaken zoals een pittoreske ervaring om in een tinnen doos op elektriciteit te rijden. Wanneer je in Lissabon bent, kun je dit echt laten gebeuren door urenlang een betoverende rit te maken en gierend door de straten van Lissabon te rijden.

  Je kunt kiezen voor een enkele rit, maar ook voor een dagkaart waarmee je gedurende 24 uur onbeperkt toegang krijgt tot de trams van Lissabon en de kosten van de Santa Justa-lift, trams, bussen en zelfs de metro. Neem je kinderen mee op de trein en geniet van het overtreffende Lissabon, tijdens een langzame rit die jou het ultieme genot van een bezoek aan Portugal laat zien.

  Parque das Nacoes

  Het Expo Park, of algemeen bekend als Parque das Nacoes, is één van de meest verbazingwekkende en kindvriendelijke plaatsen in de Portugese hoofdstad, bekend als de thuishaven van vele activiteiten en interactieve dingen om van te genieten. Als je jouw kinderen wat quality time wilt geven en ruimte om te doen waar ze zin in hebben in Portugal, is deze plek de beste plek om je peuters mee te nemen. Met een klein toegangstarief op basis van de leeftijdsgroep, kan je er echt een geweldige tijd hebben. Je kan er enkele van de beste buitensporten uitproberen die in Portugal beschikbaar zijn, terwijl je er veel zeldzame dingen over de cultuur leert kennen en ook de natuurlijke diversiteit van Lissabon.

  Een familievakantie voor alle leeftijdsgroepen

  Lissabon is een perfecte mix van elegante levensstijl, ongelooflijke geschiedenis, bloeiende cultuur en prachtige natuurlijke gelukzaligheid. Als je er op reis bent met jouw kinderen en familie, vind je er zeker veel dingen om te doen die perfect zijn voor verschillende leeftijdsgroepen. Dus, doorbreek de barrière van de algemene perceptie en ga op een geweldige familievakantie naar de Portugese hoofdstad, terwijl je een overvloed aan verschillende pittoreske sites en cultuur verkent die reizigers al tientallen jaren magnetiseren!

  Vooraf online tickets kopen

  Hotels in Lissabon  Booking.com

  Ook Portugal