Luchthaven Lissabon naar centrum

  Luchthaven Lissabon naar centrum

  Het minst aangename deel van een citytrip is het pendelen. Belgen moeten veelal eerst richting Charleroi of Brussel rijden alwaar men het vliegtuig kan nemen. De rit naar deze drukke punten is veelal geen pretje en eenmaal binnen in de luchthaven begint het lange wachten. Eenmaal geland in Portugal is het veelal de wens om zo rap mogelijk af te zakken naar het hotel. Daar kan men dan de bagage opbergen en – afhankelijk van welk uur men aankomt – nadien kan het ontdekken van Lissabon beginnen. We sommen enkele efficiënte manieren op om de afstand van de luchthaven van Portugal naar het centrum van de stad te overbruggen.

  Taxi – 15 euro / 15 min

  De afstand van de luchthaven Lissabon naar centrum bedraagt zo’n 7 kilometer. Een taxi zal voor ergens tussen 12 à 15 euro een enkele rit maken. Indien er sprake is van bagage, dan zal dit voor 1,20 euro worden worden vervoerd, per stuk welteverstaan. De taxi is het ideale middel indien er haast is. Kom je bijvoorbeeld ‘s avonds toe in de stad en wil je zonder eerst nog te kaartlezen het hotel bereiken, dan kun je het best een taxi nemen. Is er wel sprake van wat tijd, dan kun je een van onderstaande, goedkopere alternatieven uittesten.

  Metro – 1 euro 90 / 30 min

  Het openbaar vervoer in Lissabon is goedkoop en efficiënt. Net na het verlaten van de Lissabon Airport is het mogelijk om de rode metrolijn te nemen. Aeroporto is de laatste halte van de rode metrolijn. Eigenlijk is er dus maar één lijn en echt verwarrend is het allemaal niet. Er is ook een informatieloket en het security personeel biedt ook een helpende hand. Iedere 6 à 9 minuten is een een metro en deze rijden tussen 06.30 uur en 1 uur.

  Indien je gebruik wenst te maken van het openbaar verver in Lissabon, dan zul je eerst een Viva Viagem kaart moeten aankopen (dit kost 50 cent en is een jaar geldig). Dit kaartje dien je dan telkens opnieuw op te laden (aan de automaten of aan een loket). Er zijn verschillende formules (bijvoorbeeld 1,40 euro per rit, 6 euro voor 24 uur). Bij de eerste rit is het misschien handig om zicht even te wenden tot het informatieloket. Daar kun je zo’n Viva kaartje kopen, opladen en je krijgt in het kort mee hoe het systeem werkt + een metrokaart.

  Bekijk op voorhand even waar het hotel is gelegen en bekijk ook welk metrostation vlakbij ligt. Op je metrokaart zie je aan welke haltes je kunt overstappen naar een andere lijn. Met een rit (van 1,40 euro) mag je zo vaak ondergronds overstappen al je wenst. Het systeem wijst zichzelf uit.

  Bus – 2 euro / 30 min

  Luchthaven Lissabon naar centrum

  Bussen 705, 722, 744, 783 en 208 (nacht) passeren allen aan de luchthaven en ook aan het centrum van de stad. Kostprijs van een kaartje aan boord bedraagt ongeveer 2 euro. Ook hier kun je gebruik maken van een Viva Viagem kaart (zie metro).

  Kom je in Lissabon toe met wat meer bagage, dan zult u zich moeten wenden tot de Aerobus. De rit van de Lissabon Airport naar het centrum van Lissabon kost 3,50 euro. Lijn 1 van de Aerobus pendelt constant tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Tussen 08.00u en 23.00u komt er iedere 20 à 25 minuten een bus toe aan de luchthaven. De standplaats wordt duidelijk vermeld door middel van borden.

  Van de luchthaven naar het centrum (en dus hoogstwaarschijnlijk ook naar het hotel) pendelen kan dus goedkoop en relatief gemakkelijk. Op voorhand even de metrokaart doornemen en kijken welke halte het dichtst bij de overnachtingsplaats ligt is altijd handig.  Booking.com