Goede hostels in Lissabon

  Goede hostels in Lissabon

  Overnachten in Lissabon kan op vele manieren. In dit artikel gaan we dieper in op de jeugdherbergen. Voor de meer avontuurlijke reiziger de ideale bestemming om andere reizigers te ontmoeten. Ook voor personen die meer gesteld zijn op hotels kunnen dergelijke jeugdherbergen een welgekomen afwisseling zijn. We gaan dieper in op het fenomeen en bespreken deze vorm van logement uitvoerig. Indien meer uitleg niet nodig is, bekijk dan alvast even deze goede hostels in Lissabon:

  Voordelen hostel

  We beginnen eerst met het opsommen van de voordelen van een hostel. In eerste instantie is er uiteraard de prijs. Logeren in een hostel is goedkoop. Een plekje in een slaapzaal met gemeenschappelijk sanitair kan men vinden voor minder dan 10 euro per nacht. Iets meer privacy heb je bij het boeken van een kamer voor twee met eigen sanitair. De prijs bedraagt zo’n 25 euro per nacht, veelal inclusief ontbijt. Naast de prijs is er ook steevast de goede ligging. Vaak vindt men het logement pal in het centrum. zoals het Vistas de Lisboa Hostel

  Nodeloos tijd verliezen tijdens het pendelen is dus niet nodig. De prijs en de ligging zijn de voornaamste voordelen, maar het sociale contact met medereizigers (zeker in een slaapzaal) mag men zeker niet vergeten.

  Minder leuk aan een hostel

  Uiteraard zijn er ook wat onaangename zaken. Bij het overnachten in een slaapzaal is de privacy ver zoek. Indien iemand van het gezelschap in de slaapzaal er luide knorgeluiden op nahoudt en je ligt een ganse nacht wakker, dan kan dat de reis aardig verpesten. Ook de gemeenschappelijke douches en wc’s kunnen als onaangenaam worden ervaren. Voorgenoemde kun je ontlopen door een eigen kamer te boeken in een hostel. De prijs ligt iets hoger, maar nog steeds een stuk goedkoper dan een traditioneel hotel. Verwacht geen grote luxe, maar tijdens een stedentrip is de kans klein dat men lange tijd op de kamer doorbrengt. De stad ontdekken doet men niet vanuit de kamer.

  Over het algemeen kan men stellen dat een hostel een stuk goedkoper is dan een hotel. Deze verlaagde prijs uit zich dan in de privacy en de aangeboden luxe. Personen die op zoek zijn naar een goedkoop logement doen er goed aan om eens enkele van deze jeugdherbergen te bekijken. Voor je het weet vertoef je zelf in de Portugese hoofdstad. Op deze pagina worden enkele goede hostels in Lissabon genoemd, maar het kan geen kwaad om wat rond te kijken  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal