Geen categorie

  Een vakantie naar Porto

  Een vakantie naar Porto

  Porto behoort tot de mooiste steden van Portugal. Deze stad behoort voor sommigen zelfs tot één van de meest favoriete plekken op de planeet. Het is de op 1 na grootste stad van het land.Een vakantie naar Porto is zeker het overwegen waard!

  Welkom in de Oude Wereld van Portugal

  In Porto blijft een bepaald type grandeur over, na een belangrijk koloniaal verleden. Porto is met de tijd versleten geworden en terwijl de inwoners zeker om hun stad geven, hebben ze het niet gepolijst om toeristen aan te trekken.

  De toeristen die naar Porto komen tijdens de zomermaanden, doen dat vaak om te profiteren van de prachtige stranden van de stad. Als je niet zo van de drukt houdt, is het goed om er te verblijven in de lente, vóór het drukke seizoen. Als je buiten het seizoen aankomt, kan je er meer dan genieten van een ingetogen vrije tijd en ontspanning.

  Zelfs als het wat kouder is, zijn de stranden er meer dan een bezoek waard. Het zijn open, uitgestrekte stukken met rafelige rotsen en zacht zand bezaaid met zeeschelpen, waarvan de blauwwitte kleur de tinten van traditioneel Portugees keramiek weerspiegelt. Gedurende de dag kan je er kijken naar de lokale vissers en tijdens de nacht kan je aan de oevers wandelen en ongestoord op de oude stenen structuren zitten, om te kijken naar de prachtige golven onder het maanlicht.

  De rivier de Douro

  Het is gemakkelijk om naar het strand te gaan. Je moet er gewoon de gammele oude trein langs de oever van de rivier de Douro nemen. De spoorlijn brengt je heen en weer tussen het strand en de belangrijkste dokken van Porto. Langs de weg kun je leuke dingen zien, zoals de wijnbedrijven, de oude havenkelders, het water en prachtige gebouwen die gemarkeerd zijn met monumentale oude borden waarop de namen van de families staan die de gebouwen bezitten.

  De dokken van de Luis I-brug, een boogbrug, zijn overdag levendig, maar bieden een echte unieke ervaring wanneer ze ‘s nachts worden bezocht, omdat de top van de brug een ongelofelijk uitzicht biedt op de glooiende stad en de rivier die wordt verlicht door de lichten van talloze kleine stenen huizen.

  De geneugten van het leven in de stad Porto

  Porto is een prachtige stad, niet zo steil als Lissabon, maar nog steeds gevuld met een flink aantal heuvels en rotsachtige uitsteeksels die half verscholen zijn door beige stenen gebouwen met ingetogen rode dakpannen. De stad heeft tal van eeuwenoude gebouwen, maar niets is zo betoverend als de Casa da Musica. Dit is een grote en ogenschijnlijk moderne concertruimte die vrij dicht bij het hart van de stad ligt. De Casa da Musica is indrukwekkend van binnen en van buiten en lijkt bijna op de sandcrawler uit de film van Star Wars.

  Casa da Musica is minder dan een decennium oud, maar het draagt hetzelfde machogevoel dat heel Porto doordringt. De stad is ruw uitgehouwen, uit grote blokken steen gehouwen en versierd met pilaren en beeldhouwwerken. De favoriet hiervan bevindt zich in het centrum van Rotunda da Boavista, een cirkelvormig park naast het Casa da Musica.

  De basis van deze imposante zuil is ongeveer 9 meter lang en geeft een solide basis voor de triomferende soldaten op hun terugweg van het verslaan van de Fransen in 1814. Op de top van de pilaar zit een leeuw van ongeveer 6 meter op een zeer grote arend.
  Deze pijler vertelt je alles wat je moet weten over het goede van Porto. De stad, net als veel van de Portugese geest, is manmoedig. De straten en de mensen verweren zich, de musea zijn gehuisvest in imposante kastelen en de wijn is er heerlijk.

  Eten in Portugal

  Porto’s eten is zwaar, vettig en heerlijk. Het kenmerkende gerecht van de stad is kabeljauw en zeevruchten domineren de meeste menu’s die je er tegenkomt. Gebakken witvis, hele sardines, gegrilde octopus, alles wordt er geserveerd met veel aardappelen en groenten. Als het eten van één van ‘s werelds beste visgerechten niet jouw ding is, kun je de vis vermijden en kan je in de plaats daarvan konijnenvlees eten en dit mengen met vettige rijst. Ook kan je er vette stukjes rood vlees eten, of dik gesneden worsten met varkensvlees die net zo pittig zijn als de beroemde chorizo van Spanje. Het wordt er allemaal geserveerd in royale porties. Het eten in Porto is niet voor vegetariërs.

  Yellow House Hostel

  Verblijven kan je bijvoorbeeld in het Yellow House Hostel. Het is er goedkoop en proper. Er is een comfortabele, gezellige, gemeenschappelijke ruimte, evenals een volledige keuken en tuin aan de achterkant. Het Yellow House Hostel bevindt zich in een prachtig oud gebouw en de mensen die het runnen zijn geweldig. Ze zijn vriendelijk en geven echt om hun gasten.

  Vooraf online tickets kopen voor Porto

  Hotels in Porto  Booking.com

  Reisgidsen Porto:

   

  Ook Portugal