oktober

  Oktober in Lissabon

  Gans het jaar zijn stedentrips een populair gegeven. In oktober nadert het einde van het jaar en het herfstzonnetje heeft in Europa op vele plekken niet meer voldoende kracht om aangename temperaturen te bereiken. Velen denken dat oorden buiten Europa dienen te worden opgezocht indien er interesse is in deze hogere temperaturen. Zo’n vaart hoeft het echter niet te lopen. Zuid-Europa heeft ook een hoop te bieden en de temperaturen kunnen er best nog aangenaam zijn.

  In oktober is het in Lissabon gemiddeld 23 graden. ‘s Nachts daalt de temperatuur richting 15 graden en gemiddeld gezien valt er op 11 dagen neerslag in deze maand. Uiteraard zijn dit slechts cijfers. Het komt vaker voor dat het meerdere dagen na elkaar 25°C is. Sporadisch wordt zelf nog eens de 30 aangetikt. Indien we spreken over een last minute Portugal , dan kan men het weerbericht eerst even bekijken alvorens het effectief boeken. Mocht het dan toch iets minder weer zijn, dan kan men steeds opteren voor een andere bestemming.

  Lissabon in oktober is over het algemeen een goed idee. Ideaal wandelweer en veel zon maken er een aangename citytrip van. In het slechtste geval spreken we over iets minder weer, maar mits het nemen van voorzorgen (wat warmere kledij meenemen) kan dat de pret niet drukken. Hoogtijd om om een goedkoop hotel in het centrum te boeken en voor je het weet ben je klaar om de hoogtepunten van Lissabon te ontdekken.  Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal