Reizen door Lissabon

  Reizen door Lissabon

  Lissabon is een echte wandelstad. De Portugese hoofdstad is eerdere een kleine hoofdstad en niet vergelijkbaar met metropolen zoals Parijs. Alles is dus perfect te voet te doen. De beste manier om een stad te verkennen is altijd door fikse stadswandelingen te maken. In de stad zijn een hoop parken en hoge punten alwaar men een mooi zicht heeft over de stad.

   

  Reizen door Lissabon

  Sommige van deze uitzichten zijn gratis, andere kosten dan weer iets (bijvoorbeeld het uitzicht binnen de muren van het Kasteel van Sint Joris). Het zijn de ideale plaatsen om te genieten en om afstanden in te schatten. Op bovenstaande foto lijkt die brug misschien niet zo veraf, maar het is toch zeker een uur stappen. Af en toe eens het openbaar vervoer gebruiken is dus aan de orde.

  Fietsen in Lissabon

  Het is mogelijk om in de stad een fiets te huren, maar fietsen is eerder ongebruikelijk in Lissabon. Fietspaden ontbreken en het feit dat de stad op zeven hellingen werd gebouwd is niet echt bevorderlijk voor de fietservaring. Dit in combinatie met de zomerse hitte maakt van fietsen eerder een bijzonder onaangename ervaring.

  Auto huren

  Een auto huren kan misschien handig zijn indien er sprake is van een rondreis doorheen Portugal, maar tijdens een bezoek aan de stad is de wagen nutteloos. De smalle, oude straten zijn niet geschikt voor wagens en ook hier – net zoals in alle andere Europese steden – heerst een heus parkeerprobleem.

  Openbaar vervoer

  Het openbaar vervoer in Portugal is goedkoop en efficiënt. Bussen en metrolijnen brengen je in geen tijd bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Treinen zijn een optie voor excursies. Ook taxiritjes zijn immens populair.

  Die metro’s brengen je via de smalle steegjes van de oude binnenstad naar zowat alle uithoeken van de stad. In de zomer is het snikheet in de toestellen en dit in combinatie met overvolle metrostellen zorgt voor hete taferelen, letterlijk dan.  Booking.com