Hostel 4U

In hartje centrum Lissabon – Rua da Madalena – kan man Hostel 4U opmerken. Hier verbleven wij 3 nachten gedurende onze Lissabon citytrip. Het was onze eerste ervaring met dergelijke jeugdherberg. Voor de duidelijkheid: er werd een tweepersoonskamer geboekt met douche. Vergelijkbaar met een gewoon hotel, maar allemaal een tikkeltje minder luxueus (en dus ook een stuk goedkoper). Lees onze ervaring hier:

Goedkoop en goed gelegen

Het grootste voordeel van dergelijke jeugdherberg is de kostprijs. Personen die hier logeren leggen de lat niet hoog qua verwachtingen op het vlak van luxe. Een tweepersoonskamer inclusief ontbijt zal zo’n 25 euro per persoon kosten. Een kamer in een gewoon driesterrenhotel zal veelal het dubbele kosten. Voor die prijs hoeft met uiteraard geen designkamer te verwachten. Een sobere, kleine kamer met twee eenpersoonsbedden beschrijft het geheel. Toeristen die een hostel boeken verblijven doorgaans niet echt lang in de kamer. Opstaan, ontbijten en vervolgens de ganse dag rondwandelen in Lissabon. Gewoonlijk zakt men terug af richting de hostel om er te overnachten. En zo moet men een citytrip Lissabon eigenlijk beleven: véél wandelen.

De ligging is een ander belangrijk voordeel. Hostel4U ligt vlakbij enkele hoogtepunten van Lissabon. Het centrale plein Rossio ligt op 3 minuten wandelen (daar vindt men een metrohalte en treinstation). Zo hoeft men nauwelijks tijd te verliezen met pendelen. ‘s Avonds kan men dan ook gezellig rondwandelen in de stad zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over een eventuele terugrit richting verblijfplaats.

 

Hostel 4U

Is zo’n hostel de moeite waard?

Voor amper 25 euro per nacht per persoon – en dat met ontbijt inbegrepen – was dit zeker een goede keuze. Luxe mag men voor die prijs niet verwachten. Personen die wensen te besparen op de kostprijs van het overnachten kunnen de keuze overwegen. We raden je dan ook eens aan om de aanbieding van deze jeugdherberg te bekijken. Neem de ervaringen van andere gebruikers van het Hostel 4U eens door en wie weet vertoef je binnenkort wel in een jeugdherberg.Booking.com