Bezienswaardigheden

  Het Oceanário de Lisboa

  Citytrip Lissabon

  Ontdek de magie van het Oceanário de Lisboa

  Het Oceanário de Lisboa is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de Portugese hoofdstad. Dit aquarium, gelegen in Parque das Nações, biedt een unieke kans om de diverse onderwaterwereld te ontdekken. Met zijn verbluffende architectuur en prachtige collectie van fauna en flora, trekt het Oceanário de Lisboa jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

  Architectuur en indeling

  Het Oceanário de Lisboa is ontworpen door de Amerikaanse architect Peter Chermayeff en is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1998. Het gebouw heeft een opvallende architectuur, bestaande uit glazen wanden, stalen frames en een betonnen structuur die lijkt op een gigantische oceaanstomer. Binnenin is het aquarium verdeeld in vier verschillende delen, die elk een ander oceaanhabitat representeren: de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan en de Antarctische Oceaan. Elke ruimte is prachtig vormgegeven en biedt een unieke ervaring voor bezoekers.

  Collectie van flora en fauna

  Het Oceanário de Lisboa herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 8.000 dieren en planten, afkomstig uit verschillende delen van de wereld. Van kleurrijke tropische vissen tot majestueuze zeevogels, het aquarium biedt een overvloed aan prachtige zeedieren om te bewonderen. En met zijn focus op educatie en conservatie, speelt het Oceanário de Lisboa een belangrijke rol in het behoud van bedreigde diersoorten en ecosystemen.

  Enkele hoogtepunten van de collectie zijn onder andere de reusachtige maanvissen, het betoverende kwallenbassin en het levendige koraalrif. Daarnaast zijn er ook interactieve tentoonstellingen en educatieve activiteiten die bezoekers helpen de wonderen van de oceaan verder te verkennen.

  Bezoekersinformatie

  Het Oceanário de Lisboa is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur, met aangepaste openingstijden tijdens feestdagen. Het adres van het aquarium is Esplanada Dom Carlos I, s/nº, 1990-005 Lisboa, Portugal. De beste tijd om het aquarium te bezoeken is doorgaans vroeg in de ochtend of laat in de middag, wanneer het minder druk is. Het is ook raadzaam om vooraf online tickets te kopen om lange wachtrijen te vermijden.

  Praktische informatie

  Entree: Volwassenen – €19,00, Kinderen (4-12 jaar) – €13,00, Senioren (vanaf 65 jaar) – €15,00. Kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang.

  Daarnaast biedt het Oceanário de Lisboa verschillende rondleidingen en educatieve programma’s aan, geschikt voor zowel individuele bezoekers als groepen. Er zijn ook diverse eet- en drinkgelegenheden in de buurt, evenals souvenirwinkels waar bezoekers unieke herinneringen aan hun bezoek kunnen kopen.

  Conclusie

  Het Oceanário de Lisboa is een must-see attractie voor zowel natuurliefhebbers als gezinnen die op zoek zijn naar een educatief en vermakelijk dagje uit. Met zijn prachtige architectuur, diverse collectie van flora en fauna en educatieve programma’s, biedt het aquarium een unieke ervaring die zeker de moeite waard is. Of je nu een inwoner van Lissabon bent of een toerist die de stad bezoekt, een bezoek aan het Oceanário de Lisboa zal je doen verwonderen over de schoonheid en diversiteit van de onderwaterwereld.

  Ook Portugal