Wijken

  Het Nationaal Koetsmuseum in Belém

  Citytrip Lissabon

  Het Nationaal Koetsmuseum in Belém: een prachtige collectie koetsen

  Het Nationaal Koetsmuseum, gelegen in de prachtige wijk Belém in Lissabon, is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en prachtig vakmanschap. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie koetsen, die een fascinerend inzicht geven in de transportmiddelen van vroeger. In dit artikel zullen we de geschiedenis van het museum, de collectie en de hoogtepunten van het Nationaal Koetsmuseum verkennen.

  Geschiedenis van het Nationaal Koetsmuseum

  Het museum is gevestigd in de voormalige paardenstallen van het paleis van Belém, dat oorspronkelijk werd gebouwd in de 18e eeuw. In 1905 werd het paleis omgevormd tot het officiële residentie van de president van Portugal en de paardenstallen werden omgebouwd tot het Nationaal Koetsmuseum. De collectie werd oorspronkelijk samengesteld door koningin Amélia, de laatste koningin van Portugal, en bevatte koetsen die ooit toebehoorden aan de Portugese koninklijke familie. Het museum opende zijn deuren voor het publiek in 1905 en is sindsdien een populaire toeristische attractie in Lissabon geweest.

  De collectie

  Het Nationaal Koetsmuseum herbergt een indrukwekkende en gevarieerde collectie koetsen, rijtuigen en andere transportmiddelen. De collectie omvat koetsen uit verschillende tijdperken, waaronder prachtig gedecoreerde gouden koetsen uit de 18e eeuw, elegante Victoriaanse rijtuigen en zelfs enkele moderne auto’s die ooit toebehoorden aan de koninklijke familie. Naast de voertuigen zelf, toont het museum ook een verzameling van authentieke kleding, accessoires en memorabilia die verband houden met de koetsen en hun passagiers.

  Hoogtepunten van het Nationaal Koetsmuseum

  Enkele van de meest opvallende koetsen in de collectie zijn:

  • De Gouden Koets – een indrukwekkende, met goud versierde koets uit de 18e eeuw die ooit werd gebruikt door de Portugese koningen voor officiële ceremonies en processies.
  • De Berlinese koets – een elegant rijtuig dat populair was in de 19e eeuw en vaak gebruikt werd voor stadsvervoer.
  • De sportwagen van prinses Amélia – een van de eerste auto’s die eigendom was van de Portugese koninklijke familie, compleet met luxueuze details en prachtig vakmanschap.

  Naast de koetsen zelf, zijn de prachtig gedetailleerde ornamenten, handgeschilderde panelen en het vakmanschap van de voertuigen zelf ook zeer indrukwekkend. Bezoekers kunnen ook genieten van interactieve displays, films en rondleidingen die een dieper inzicht bieden in de geschiedenis en het gebruik van de koetsen.

  Bezoek het Nationaal Koetsmuseum

  Het Nationaal Koetsmuseum is gevestigd in de prachtige wijk Belém, die ook bekend staat om zijn historische monumenten en prachtige uitzichten op de rivier de Taag. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ook voldoende parkeermogelijkheden in de buurt. Het museum is dagelijks geopend en biedt rondleidingen in meerdere talen, waaronder Engels, Spaans en Frans.

  De toegangsprijs voor het museum is zeer redelijk en er zijn ook kortingen beschikbaar voor studenten, senioren en gezinnen. Het museum is rolstoeltoegankelijk en biedt ook faciliteiten voor gehandicapten.

  Conclusie

  Het Nationaal Koetsmuseum in Belém is een fascinerende bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en prachtig vakmanschap. Met zijn indrukwekkende collectie koetsen, elegante rijtuigen en prachtige details, biedt het museum een uniek inzicht in de transportmiddelen van vroeger. Of je nu een gepassioneerde liefhebber bent van oude voertuigen of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Portugal, het Nationaal Koetsmuseum is zeker een bezoek waard.

  Of je nu alleen reist, met je gezin of met een groep vrienden, het museum biedt een boeiende ervaring voor alle leeftijden. Naast de prachtige collectie koetsen, kunnen bezoekers ook genieten van de prachtige omgeving van Belém, met zijn historische monumenten, parken en prachtige uitzichten op de rivier de Taag. Een bezoek aan het Nationaal Koetsmuseum is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

  Ook Portugal