Wijken

  De Jardim Botanico Tropical in Belém

  Citytrip Lissabon

  De Jardim Botanico Tropical in Belém: een oase van groen en geschiedenis

  De geschiedenis van de Jardim Botanico Tropical

  De Jardim Botanico Tropical, gelegen in Belém, is een botanische tuin die doordrenkt is van geschiedenis. De tuin werd opgericht in 1906 als een experimentele plantentuin voor de akkoorden van de Portugese overzeese koloniën. Het doel was om plantensoorten uit verschillende Portugese kolonies te introduceren in de regio, om zo de diversiteit van de flora te vergroten. Sindsdien heeft de tuin verschillende transformaties ondergaan, maar haar belangrijke rol in het behoud van plantensoorten uit de voormalige Portugese koloniën is altijd behouden gebleven.

  De collectie

  De Jardim Botanico Tropical herbergt een uitgebreide collectie van tropische plantensoorten afkomstig uit verschillende delen van de wereld, met een nadruk op de plantensoorten die oorspronkelijk uit de Portugese koloniën komen. Van zeldzame boomsoorten tot medicinale kruiden, de tuin biedt bezoekers een uniek inzicht in de diversiteit van tropische flora. Daarnaast herbergt de tuin ook enkele historische gebouwen die deel uitmaken van het erfgoed van Belém.

  Bezoekersinformatie

  Openingstijden

  De Jardim Botanico Tropical is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur. Het is raadzaam om vooraf te controleren of de tuin open is, met name tijdens feestdagen of speciale evenementen.

  Toegangsprijzen

  De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €5,00, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Daarnaast zijn er kortingen beschikbaar voor studenten en senioren.

  Rondleidingen

  Voor bezoekers die meer willen leren over de geschiedenis en de plantencollectie van de tuin, worden er regelmatig rondleidingen georganiseerd. Deze rondleidingen bieden een fascinerend inzicht in de oorsprong en het beheer van de tuin.

  Activiteiten en evenementen

  Naast de mogelijkheid om de prachtige plantencollectie te bewonderen, organiseert de Jardim Botanico Tropical ook regelmatig educatieve evenementen, workshops en tentoonstellingen. Deze activiteiten zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn over het behoud van tropische plantensoorten en het belang van biodiversiteit.

  Milieubehoud en duurzaamheid

  De Jardim Botanico Tropical speelt een actieve rol in het behoud en de bescherming van bedreigde plantensoorten. De tuin neemt deel aan verschillende programma’s en initiatieven gericht op behoud van biodiversiteit. Door middel van educatie en onderzoek draagt de tuin bij aan het behoud van plantaardige bronnen voor toekomstige generaties.

  Conclusie

  De Jardim Botanico Tropical is niet alleen een prachtige plek om de diversiteit van tropische flora te bewonderen, maar ook een belangrijke instelling voor het behoud van bedreigde plantensoorten. Met zijn rijke geschiedenis, educatieve activiteiten en inzet voor milieubehoud, is de tuin een must-see bestemming voor natuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de prachtige wereld van planten. Het bezoek aan de tuin zal een onvergetelijke ervaring zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en haar wonderen.

  Ook Portugal