Wijken

  Het Monument der Ontdekkingen in Belém

  Citytrip Lissabon

  Ontdek Het Monument der Ontdekkingen in Belém

  Het Monument der Ontdekkingen, ook wel bekend als Padrão dos Descobrimentos, is een indrukwekkend standbeeld en monument in de stad Belém, Portugal. Het monument is een eerbetoon aan de Portugese ontdekkingsreizigers uit de 15e en 16e eeuw en speelt een belangrijke rol in de Portugese geschiedenis. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van het monument, de architectuur, de betekenis en waarom dit een bezienswaardigheid is die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Belém.

  Geschiedenis

  Het monument werd oorspronkelijk gebouwd voor de Portugese wereldtentoonstelling van 1940, om zo de hoogtepunten van de Portugese ontdekkingen te benadrukken. Het oorspronkelijke monument was echter tijdelijk en werd in 1943 afgebroken. In 1960, ter gelegenheid van de 500e verjaardag van de dood van Hendrik de Zeevaarder, werd het huidige monument gebouwd op dezelfde locatie.

  Architectuur

  Het Monument der Ontdekkingen heeft een unieke en opvallende architectuur. Het standbeeld is in de vorm van een schip dat oprijst uit de oever van de rivier de Taag. Op de voorkant van het monument zijn 33 beelden van prominente Portugese ontdekkingsreizigers geplaatst, met Hendrik de Zeevaarder als meest prominente figuur die voorop staat. Het monument is ongeveer 56 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de rivier en de omliggende omgeving.

  Betekenis

  Het Monument der Ontdekkingen is een belangrijk symbool van de Portugese geschiedenis en de tijd van ontdekkingsreizen. Het eert de moed, vastberadenheid en prestaties van Portugese ontdekkingsreizigers en herinnert aan de belangrijke rol die Portugal heeft gespeeld in de leeftijd van ontdekkingen. Het monument symboliseert ook de grootsheid en het belang van de Portugese ontdekkingen voor de wereldgeschiedenis.

  Bezienswaardigheid in Belém

  Het Monument der Ontdekkingen is een populaire toeristische attractie in Belém en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Naast het bewonderen van het monument zelf, kunnen bezoekers ook het interieur van het monument verkennen, waar verschillende tentoonstellingen en exposities worden gehouden die de geschiedenis van de Portugese ontdekkingen documenteren. Het monument is ook de locatie van verschillende culturele en artistieke evenementen, waardoor het een levendig en boeiend centrum van activiteit is.

  Praktische informatie

  Als je van plan bent om het Monument der Ontdekkingen te bezoeken, zijn hier enkele praktische tips:

  • Openingstijden: het monument is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.
  • Toegangsprijs: de toegangsprijs voor het monument bedraagt €6 voor volwassenen, met gereduceerde tarieven voor studenten en senioren.
  • Bereikbaarheid: het monument is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeergelegenheden in de omgeving.
  • Rondleidingen: er worden regelmatig rondleidingen en excursies aangeboden, waarbij deskundige gidsen je meer kunnen vertellen over de geschiedenis en betekenis van het monument.

  Conclusie

  Het Monument der Ontdekkingen is een prachtig en betekenisvol monument dat een essentieel onderdeel is van de rijke geschiedenis van Portugal. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je bezoek aan Belém, het monument is zeker een must-see bezienswaardigheid. Vergeet niet je camera mee te nemen om de indrukwekkende architectuur en het adembenemende uitzicht vast te leggen!

  Ook Portugal