Reistips

  Festivals en jaarlijkse evenementenkalender van Lissabon

  Citytrip Lissabon

  De festivals en jaarlijkse evenementenkalender van Lissabon

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, staat bekend om zijn bruisende cultuur, rijke geschiedenis en levendige festivals en evenementen. Elk jaar trekt de stad duizenden bezoekers van over de hele wereld die komen genieten van de unieke sfeer en de diverse festiviteiten. In dit artikel zullen we de belangrijkste festivals en evenementen van Lissabon bespreken, zodat je jouw reis naar deze prachtige stad optimaal kunt plannen.

  Feesten in juni: Santo António

  In juni wordt het feest van Santo António, de patroonheilige van Lissabon, uitbundig gevierd. Tijdens deze festiviteiten worden er overal in de stad straatfeesten, parades en concerten georganiseerd. De straten van de historische wijken Alfama, Mouraria, en Graça veranderen in een kleurrijk spektakel met traditionele muziek, dans en heerlijk eten. Een absolute aanrader voor wie de lokale cultuur wil ervaren!

  Lissabon Fish & Flavours Festival

  Dit culinaire festival vindt plaats in april en staat in het teken van de overheerlijke zeevruchten en gerechten die Portugal te bieden heeft. Bezoekers kunnen genieten van proeverijen, kookdemonstraties en culinaire workshops. Naast het heerlijke eten is er ook live muziek, entertainment en een markt waar lokale producten kunnen worden aangeschaft.

  Lissabon Book Fair

  Elk jaar in mei wordt de Lissabon Book Fair gehouden, een evenement dat boekenliefhebbers van over de hele wereld trekt. Het is een geweldige gelegenheid om Portugese auteurs te ontmoeten, boeken te kopen en te genieten van literaire evenementen en lezingen.

  Jaarlijkse evenementenkalender

  Maand Evenement
  Februari Lissabon Chocolate Festival
  Maart Monstra – Lissabon Animated Film Festival
  April Lissabon Fish & Flavours Festival
  Mei Lissabon Book Fair
  Juni Santo António Festivities
  Juli Lissabon Music Festival
  Augustus Lissabon Beer Festival
  September Lissabon’s Street Art Festival
  Oktober Lissabon International Film Festival
  November Lissabon Jazz Festival
  December Lissabon Christmas Village

  Naast bovengenoemde festivals, zijn er het hele jaar door nog tal van andere interessante evenementen in Lissabon te vinden. Van muziekfestivals en kunstexposities tot sportevenementen en markten, er is altijd wel iets te doen in deze bruisende stad.

  Ook Portugal