Reistips

  Duurzaam reizen en ecotoerisme in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Duurzaam reizen en ecotoerisme in Lissabon

  Lissabon is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en heerlijk eten. Maar wist je dat Lissabon ook een geweldige bestemming is voor duurzaam reizen en ecotoerisme? In dit artikel zullen we bekijken hoe je Lissabon op een milieuvriendelijke manier kunt verkennen, van duurzame accommodaties tot groene bezienswaardigheden en activiteiten.

  Duurzame accommodaties

  Als je op zoek bent naar een duurzame plek om te verblijven in Lissabon, dan is het goed om te weten dat er steeds meer eco-vriendelijke hotels en hostels zijn die zich inzetten voor duurzaamheid. Veel van deze accommodaties gebruiken bijvoorbeeld hernieuwbare energiebronnen, recyclen afval en stimuleren hun gasten om milieuvriendelijke keuzes te maken tijdens hun verblijf. Enkele voorbeelden van duurzame accommodaties in Lissabon zijn:

  • Hotel Real Palácio
  • EcoLodge Brejeira
  • Goodmorning Hostel

  Duurzaam transport

  Wanneer je in Lissabon bent, is het gemakkelijk om duurzaam te reizen dankzij het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk en de vele mogelijkheden voor wandelen en fietsen. De stad heeft een goede metro, tram en busverbindingen die je naar alle hoeken van de stad kunnen brengen. Daarnaast kun je ook overwegen om een elektrische fiets te huren of gebruik te maken van de deelscooters die overal in de stad te vinden zijn. Door het gebruik van deze vormen van transport verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen en draag je bij aan een schonere omgeving.

  Ecovriendelijke bezienswaardigheden

  Lissabon zit vol met prachtige bezienswaardigheden en veel daarvan hebben ook aandacht voor duurzaamheid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het beroemde Jerónimos klooster te bezoeken, een UNESCO werelderfgoed, dat zonne-energie gebruikt en recyclebare materialen toepast. Ook kun je een bezoek brengen aan de prachtige botanische tuinen van Lissabon, waar je kunt genieten van de natuur en tevens meer kunt leren over de lokale flora en fauna.

  Duurzame activiteiten

  Naast het bezoeken van duurzame bezienswaardigheden, zijn er in Lissabon ook tal van eco-vriendelijke activiteiten die je kunt ondernemen. Denk hierbij aan het maken van een kajaktocht over de rivier de Taag, het deelnemen aan een beach clean-up of het ontdekken van de lokale markten met biologische producten. Door deel te nemen aan dit soort activiteiten krijg je niet alleen een unieke ervaring, maar draag je ook direct bij aan het behoud van de natuur in en rondom Lissabon.

  Conclusie

  Al met al is Lissabon een geweldige bestemming voor duurzaam reizen en ecotoerisme. Met een groeiende selectie van eco-vriendelijke accommodaties, duurzaam transport, en groene bezienswaardigheden en activiteiten, is het gemakkelijk om de stad te verkennen op een manier die vriendelijk is voor mens en milieu. Dus als je op zoek bent naar een bijzondere en duurzame reiservaring, overweeg dan zeker een bezoek aan deze prachtige stad aan de kust van Portugal.

  Ook Portugal