Wijken

  Bezoek aan de Igreja de São Vicente de Fora in Alfama

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan de Igreja de São Vicente de Fora in Alfama

  Alfama is een van de oudste en meest pittoreske wijken van Lissabon, Portugal. Het is een wijk vol smalle straatjes, kleurrijke huisjes en prachtige uitzichten. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Alfama is de Igreja de São Vicente de Fora, een imposante kerk die zeker een bezoek waard is.

  Geschiedenis van de kerk

  De Igreja de São Vicente de Fora, wat de Kerk van Sint Vincentius van Buiten betekent, is een van de belangrijkste kerken van Lissabon. De oorspronkelijke kerk werd gebouwd in de 12e eeuw, maar werd later herbouwd na de aardbeving van 1755, die grote schade aanrichtte in de stad. De kerk is vernoemd naar de patroonheilige van Lissabon, Sint Vincentius, en staat bekend om zijn prachtige barokke architectuur en indrukwekkende interieur.

  Architectuur en interieur

  De Igreja de São Vicente de Fora is een meesterwerk van barokke architectuur. Het exterieur van de kerk is indrukwekkend, met zijn imposante gevel en prachtige koepel. Bij binnenkomst wordt u meteen overweldigd door de prachtige interieur, met zijn marmeren vloeren, prachtige fresco’s en adembenemende altaarstukken. De kerk herbergt ook de graven van verschillende leden van de koninklijke familie, waaronder koningin Catarina van Bragança, die de vrouw van Koning Charles II van Engeland was.

  Wat te verwachten tijdens uw bezoek

  Als u besluit om de Igreja de São Vicente de Fora te bezoeken, kunt u een aantal interessante dingen verwachten. Hier zijn een paar hoogtepunten:

  • Prachtige architectuur: De kerk zelf is een architectonisch meesterwerk en is zeker een lust voor het oog.
  • Indrukwekkende fresco’s: Het interieur van de kerk is versierd met prachtige fresco’s die de moeite van het bekijken waard zijn.
  • Uitzicht over Alfama: De kerk biedt ook een prachtig uitzicht over de wijk Alfama en de rivier de Taag, wat zorgt voor een spectaculaire achtergrond voor uw foto’s.

  Praktische informatie

  Als u van plan bent om de Igreja de São Vicente de Fora te bezoeken, zijn hier een paar praktische zaken om rekening mee te houden:

  Openingstijden Toegangsprijs
  Maandag – Zaterdag: 9.00 – 18.00 Volwassenen: €5, Kinderen: Gratis
  Zondag: 9.00 – 13.00

  Zorg ervoor dat u gepaste kleding draagt als u de kerk bezoekt, aangezien het een religieuze site is. Het is ook handig om van tevoren te controleren of de kerk open is, aangezien de openingstijden kunnen veranderen vanwege speciale evenementen of diensten.

  Conclusie

  De Igreja de São Vicente de Fora is een prachtige kerk met een rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur. Of u nu geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een prachtige bezienswaardigheid in Lissabon, een bezoek aan deze kerk is zeker de moeite waard. Met zijn prachtige interieur, adembenemende uitzichten en rijke geschiedenis, zult u onder de indruk zijn van alles wat de Igreja de São Vicente de Fora te bieden heeft.

  Ook Portugal