Activiteiten

  Rondleiding door het Nationaal Tegelmuseum in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Rondleiding door het Nationaal Tegelmuseum in Lissabon

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en levendige cultuur. Een van de must-see attracties in deze betoverende stad is het Nationaal Tegelmuseum. Gelegen in het historische Madre de Deus-klooster, biedt het museum een fascinerende blik op de geschiedenis en de kunst van tegels in Portugal. Een rondleiding door dit unieke museum is een absolute aanrader voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en architectuur.

  De geschiedenis van het Nationaal Tegelmuseum

  Het Nationaal Tegelmuseum is opgericht in 1980 met als doel het behoud en de promotie van de rijke tegeltraditie van Portugal. Het museum is gevestigd in het voormalige Madre de Deus-klooster, dat op zichzelf al een architectonisch meesterwerk is. Het klooster dateert uit de 16e eeuw en is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van Portugese architectuur.

  Het museum herbergt een uitgebreide collectie tegels, variërend van de 15e eeuw tot heden. Bezoekers kunnen genieten van prachtige voorbeelden van azulejos, de typisch Portugese blauw-witte tegels, evenals tegels uit verschillende historische periodes en stijlen. Door de tentoongestelde stukken krijgt men een diepgaand inzicht in de evolutie van deze kunstvorm en haar prominente plaats in de Portugese cultuur.

  Wat te verwachten tijdens de rondleiding

  Een rondleiding door het Nationaal Tegelmuseum biedt bezoekers een meeslepende ervaring waarbij ze worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis en kunst van tegels in Portugal. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers de prachtige collecties bewonderen en genieten van deskundige begeleiding en verhelderende uitleg over de tentoongestelde stukken.

  Naast de indrukwekkende collecties biedt het museum ook een kijkje in de technieken en processen die worden gebruikt bij het maken van tegels. Bezoekers kunnen leren over de traditionele ambachten en de innovatieve benaderingen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van tegels als kunstvorm.

  Praktische informatie

  Het Nationaal Tegelmuseum is gelegen in het Madre de Deus-klooster aan de Rua da Madre de Deus 4, in het oosten van Lissabon. Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt voor wie met de auto komt.

  De beste tijd om het museum te bezoeken is vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 18:00 uur.

  Conclusie

  Een rondleiding door het Nationaal Tegelmuseum in Lissabon is een onvergetelijke ervaring die bezoekers een dieper inzicht biedt in de rijke geschiedenis en kunst van tegels in Portugal. Van de prachtige collecties tot de fascinerende inzichten in de ambachtelijke processen, het museum biedt iets voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis en cultuur. Als u Lissabon bezoekt, mag het Nationaal Tegelmuseum niet ontbreken op uw reisroute.

  Ook Portugal