Reistips

  Drinkwater veiligheid in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Drinkwater veiligheid in Lissabon: een overzicht

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld aan. Wanneer je naar een nieuwe bestemming reist, is het belangrijk om te weten of het drinkwater veilig is om te consumeren. In dit artikel zullen we de drinkwater veiligheid in Lissabon onder de loep nemen, en kijken naar de kwaliteit, de bron en andere relevante aspecten.

  De kwaliteit van het drinkwater in Lissabon

  Het drinkwater in Lissabon wordt geleverd door EPAL, het Water- en Afvalwaterbedrijf van Lissabon. EPAL zorgt voor de levering van water aan meer dan 3 miljoen mensen in de regio Lissabon. Het bedrijf staat bekend om zijn inspanningen om de kwaliteit van het drinkwater te waarborgen.

  Volgens de jaarlijkse rapporten van EPAL voldoet het drinkwater in Lissabon aan alle Europese en nationale normen voor kwaliteit en veiligheid. Het water wordt regelmatig getest op verschillende parameters, zoals bacteriële verontreinigingen, chemische stoffen en metalen. Deze testen worden uitgevoerd in overeenstemming met de strenge richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie.

  De bron van het drinkwater in Lissabon

  EPAL haalt het drinkwater voor Lissabon uit diverse bronnen, waaronder oppervlaktewater en grondwater. De belangrijkste bronnen zijn de rivieren de Taag, de Zêzere en de Sorraia, evenals verschillende waterreservoirs en aquifers.

  Het water wordt zorgvuldig behandeld en gezuiverd voordat het bij de consumenten terechtkomt. EPAL maakt gebruik van geavanceerde filtratie- en desinfectiemethoden om ervoor te zorgen dat het water schoon en veilig is om te drinken. Daarnaast wordt het hele distributienetwerk regelmatig onderhouden en gereinigd om de kwaliteit te waarborgen.

  Veiligheid van drinkwater voor toeristen

  Voor toeristen die Lissabon bezoeken, is het geruststellend om te weten dat het drinkwater veilig is om te drinken. Alle hotels, restaurants en cafés in de stad maken gebruik van het lokale kraanwater voor drankjes en voedselbereiding. Op deze manier kunnen bezoekers zonder zorgen genieten van verfrissende drankjes en heerlijke lokale gerechten.

  Als je echter liever flessenwater drinkt, is dat natuurlijk ook verkrijgbaar in alle supermarkten en buurtwinkels in Lissabon. Voor sommige mensen is het gemakkelijker om flessenwater te kopen, vooral als ze onderweg zijn of tijdens uitstapjes in de omgeving van de stad.

  Tips voor het behoud van drinkwaterkwaliteit

  Ondanks de over het algemeen uitstekende kwaliteit van het drinkwater in Lissabon, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die bezoekers kunnen nemen om ervoor te zorgen dat ze gezond en gehydrateerd blijven tijdens hun verblijf in de stad:

  • Als je gevoelig bent voor veranderingen in waterkwaliteit, overweeg dan om flessenwater te drinken.
  • Vermijd het drinken van water uit onbekende bronnen, zoals fonteinen of kraantjes op openbare plaatsen.
  • Gebruik het kraanwater om je tanden te poetsen, maar vermijd het inslikken van grote hoeveelheden water.
  • Als je twijfelt over de kwaliteit van het water in een bepaald gebied, vraag dan advies aan de lokale bevolking of het hotelpersoneel.

  Conclusie

  Het drinkwater in Lissabon is van hoge kwaliteit en voldoet aan alle wettelijke normen voor veiligheid en zuiverheid. EPAL houdt voortdurend toezicht op de waterkwaliteit en zorgt ervoor dat inwoners en bezoekers van de stad kunnen genieten van schoon en veilig drinkwater. Met deze wetenschap kunnen toeristen met een gerust hart Lissabon verkennen, wetende dat ze overal toegang hebben tot betrouwbaar drinkwater.

  Kortom, Lissabon is niet alleen een prachtige bestemming vanwege haar rijke geschiedenis, adembenemende uitzichten en heerlijke keuken, maar ook vanwege de zorgvuldigheid waarmee de drinkwater veiligheid wordt gewaarborgd.

  Ook Portugal