Wijken

  De Feira da Ladra vlooienmarkt in Alfama

  Citytrip Lissabon

  Inleiding

  De Feira da Ladra vlooienmarkt, ook wel bekend als de Mercado de Santa Clara, is een populaire markt die elke dinsdag en zaterdag wordt gehouden in de wijk Alfama, in Lissabon, Portugal. Met zijn rijke geschiedenis, diverse aanbod en levendige sfeer is de markt een must-visit bestemming voor zowel locals als toeristen.

  Geschiedenis van de Feira da Ladra

  De naam Feira da Ladra betekent letterlijk “markt van de dief” in het Portugees en heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen. De markt dankt zijn naam aan het feit dat gestolen goederen hier werden verkocht. Tegenwoordig is de markt echter volledig legaal en verandert het van een plaats van diefstal naar een bruisende marktplaats waar bezoekers van overal ter wereld hun slag slaan.

  Ontstaan en ontwikkeling

  De Feira da Ladra vlooienmarkt werd voor het eerst geïntroduceerd in de 12e eeuw, tijdens de heerschappij van koning Afonso Henriques. Het was oorspronkelijk een markt waar tweedehands spullen en antiek werden verkocht, maar met de tijd is het aanbod uitgebreid en is de markt uitgegroeid tot een waar paradijs voor liefhebbers van vintage items, kunst, ambachtelijke producten en curiosa.

  Wat kun je vinden op de markt?

  De markt biedt een breed scala aan producten en goederen, variërend van antiek en vintage kleding tot kunst, ambachtelijke sieraden, muziekinstrumenten, ansichtkaarten, boeken en nog veel meer. Voor degenen die op zoek zijn naar unieke en bijzondere items, is de Feira da Ladra vlooienmarkt de place to be. Hier zijn enkele van de dingen die je op de markt kunt vinden:

  Antiek en vintage items

  De markt staat bekend om zijn grote collectie antiek en vintage items, waaronder meubels, sieraden, porselein, klokken en andere verzamelobjecten. Veel van deze items zijn authentiek en zeldzaam, waardoor de markt een paradijs is voor verzamelaars en liefhebbers van oude spullen.

  Kunst en ambachten

  Naast antiek en vintage items, biedt de markt ook een breed scala aan kunst en ambachten. Van lokale schilderijen en aardewerk tot handgemaakte sieraden en textiel, de markt is een geweldige plek om unieke en originele kunstwerken te vinden.

  Curiosa en rariteiten

  Als je op zoek bent naar ongewone en eigenzinnige items, zul je zeker niet teleurgesteld zijn. De markt staat vol met curiosa en rariteiten, zoals vintage postzegels, ansichtkaarten, oude munten, retro speelgoed en andere interessante vondsten.

  Praktische informatie

  De Feira da Ladra vlooienmarkt is geopend op dinsdag en zaterdag van ongeveer 09:00 tot 18:00 uur. Het is gelegen in de wijk Alfama, dicht bij de beroemde vlooienmarkt São Vicente. De markt trekt een mix van locals en toeristen, waardoor het een levendige sfeer heeft met veel verschillende talen en culturen die samenkomen.

  Tips voor een bezoek

  Als je van plan bent de markt te bezoeken, zijn hier enkele handige tips die je kunnen helpen om optimaal te genieten van je ervaring:

  – Kom vroeg: De beste deals en vondsten liggen meestal in de ochtend, dus het is een goed idee om vroeg te komen om het beste aanbod te krijgen.
  – Onderhandel: Afdingen is gebruikelijk op de markt, dus aarzel niet om te onderhandelen over de prijzen.
  – Wees voorbereid: Zorg ervoor dat je contant geld bij je hebt, aangezien niet alle verkopers creditcards accepteren.
  – Vergeet niet te genieten: De markt is niet alleen een geweldige plek om te winkelen, maar ook om te genieten van de sfeer, de mensen en de lokale cultuur.

  In conclusie, de Feira da Ladra vlooienmarkt is een levendige en kleurrijke markt die een schat aan unieke vondsten en curiosa biedt. Of je nu op zoek bent naar antiek, kunst, ambachten of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, de markt is zeker een bezoek waard tijdens je verblijf in Lissabon. Met zijn rijke geschiedenis, diverse aanbod en levendige sfeer, is het een ware uitblinker onder de vlooienmarkten van Europa.

  Ook Portugal