Activiteiten

  Bezoek aan het Oceanário de Lisboa

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan het Oceanário de Lisboa

  Het Oceanário de Lisboa, gelegen in het Parque das Nações in Lissabon, is een van de grootste aquaria ter wereld. Het is een populaire bestemming voor toeristen en biedt een unieke en educatieve ervaring voor alle leeftijden. Het aquarium heeft een indrukwekkende collectie van zeedieren en planten die verschillende mariene ecosystemen vertegenwoordigen, waaronder de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan, de Indische Oceaan en de Antarctische Oceaan. Bezoekers kunnen genieten van een boeiende en informatieve reis door de onderwaterwereld en leren over de prachtige diversiteit van het zeeleven.

  Ontdekking van Maritieme Werelden

  Bezoekers van het Oceanário de Lisboa kunnen genieten van een verbluffende variëteit aan zeedieren, waaronder haaien, roggen, pinguïns, otters, zeepaardjes, en een breed scala aan vissoorten. Het aquarium is verdeeld in vier grote tanks die de verschillende oceanen vertegenwoordigen, elk met hun eigen unieke flora en fauna. Het hoogtepunt van het bezoek is de centrale tank, die een panoramisch uitzicht biedt op een diverse en kleurrijke onderwaterwereld. Het is werkelijk adembenemend om de majestueuze zeebewoners in hun natuurlijke habitat te zien zwemmen.

  Belangrijke bezienswaardigheden

  Enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het Oceanário de Lisboa zijn onder andere:

  • De Ocean sunfish, ook wel bekend als Mola mola, is een van de grootste en meest intrigerende vissen in het aquarium.
  • De pinguïnhoek biedt bezoekers de kans om de sierlijke bewegingen van deze geliefde vogels onder water te bewonderen.
  • De haaitunnel is een spannende ervaring waar bezoekers onder en boven haaien kunnen lopen.
  • De ‘Boshut’ is een educatieve ruimte die de bezoekers informeert over het belang van het behoud van de oceaan en haar bewoners.

  Educatieve activiteiten

  Het Oceanário de Lisboa biedt ook een scala aan educatieve activiteiten en programma’s voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn rondleidingen, interactieve tentoonstellingen, workshops en lezingen die zorgen voor een boeiende en leerzame ervaring. Kinderen kunnen deelnemen aan educatieve programma’s die gericht zijn op het bevorderen van begrip en respect voor de oceanen en het maritieme milieu.

  Leerzame programma’s

  Enkele van de populairste educatieve programma’s in het aquarium zijn onder andere:

  • De Junior Marine Biologist Workshop, waar kinderen de gelegenheid krijgen om te leren over de verschillende aspecten van het leven in de oceaan.
  • Educatieve rondleidingen die gericht zijn op het informeren van bezoekers over de bedreigingen waarmee oceanen en zeedieren te maken hebben.
  • De Ocean Conservation Lecture Series, waar gerenommeerde wetenschappers en milieuactivisten lezingen geven over het behoud van zeeleven.

  Praktische informatie

  Het Oceanário de Lisboa is gelegen in het Parque das Nações in Lissabon en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het adres is Esplanada Dom Carlos I, 1990-005 Lisboa, Portugal. Het aquarium is het hele jaar geopend, maar de beste tijd om het te bezoeken is tijdens de vroege ochtenduren of laat in de middag om de drukte te vermijden. De toegangsprijs is redelijk en er zijn kortingen beschikbaar voor bepaalde groepen, zoals kinderen, senioren en gezinnen.

  Kortom, een bezoek aan het Oceanário de Lisboa is een onvergetelijke ervaring die niet alleen vermaakt, maar ook informeert en inspireert. Het aquarium biedt een fascinerende kijk op de onderwaterwereld en draagt bij aan het bewustzijn van het belang van de bescherming van onze oceanen. Of je nu een natuurliefhebber, een avonturier of gewoon op zoek bent naar een leuke en leerzame activiteit, het Oceanário de Lisboa is zeker een must-see bestemming in Portugal.

  Ook Portugal