Activiteiten

  Bezoek aan het MAAT museum in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan het MAAT museum in Lissabon

  Lissabon is een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis, en het MAAT museum is een absolute must-see voor liefhebbers van moderne kunst en architectuur. Het museum is gelegen aan de oevers van de Taag en biedt een unieke en inspirerende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het MAAT museum in Lissabon en wat je kunt verwachten tijdens een bezoek.

  De geschiedenis van het museum (H3)
  Het MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology) museum opende zijn deuren in 2016 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest iconische culturele instellingen van Lissabon. Het museum is ontworpen door de gerenommeerde Britse architect Amanda Levete en is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale. Het indrukwekkende gebouw combineert de oude architectuur met moderne toevoegingen, wat resulteert in een unieke en inspirerende ruimte.

  De collectie (H3)
  Het MAAT museum heeft een uitgebreide collectie van moderne kunst, architectuur en technologie. Bezoekers kunnen genieten van tentoonstellingen van internationale kunstenaars en architecten, evenals van innovatieve displays die de relatie tussen kunst, architectuur en technologie verkennen. Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die een breed scala aan artistieke disciplines en onderwerpen bestrijken.

  De beste tijd om te bezoeken (H3)
  Het MAAT museum is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de weekdagen om de drukte en wachtrijen te vermijden. Het museum is ook ‘s avonds geopend, wat een geweldige gelegenheid biedt om de indrukwekkende architectuur van het gebouw te ervaren bij zonsondergang. Voor degenen die graag wat dieper in de collectie duiken, biedt het museum ook regelmatig rondleidingen en lezingen aan.

  Het adres (H3)
  Het adres van het MAAT museum is: Av. Brasília, 1300-598 Lisboa, Portugal. Het museum is gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer, waaronder de tram, bus en trein. Voor bezoekers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het museum.

  Praktische informatie (H3)
  – Openingstijden: maandag – zondag 11:00 – 19:00 uur, donderdag – zaterdag 11:00 – 22:00 uur
  – Toegangsprijs: volwassenen €5, studenten en senioren €2,50, kinderen onder 18 jaar gratis
  – Rondleidingen: het museum biedt regelmatig rondleidingen aan, zowel in het Portugees als in het Engels
  – Café en winkel: het museum beschikt over een café en een winkel waar bezoekers kunstboeken, souvenirs en designartikelen kunnen kopen

  Conclusie (H3)
  Een bezoek aan het MAAT museum is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst, architectuur en technologie. Met zijn indrukwekkende collectie en unieke locatie, biedt het museum een onvergetelijke culturele ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu een liefhebber bent van moderne kunst of gewoon op zoek bent naar een inspirerende bestemming in Lissabon, het MAAT museum zal zeker indruk op je maken.

  Het MAAT museum is een plek waar kunst, architectuur en technologie samenkomen en bezoekers uitnodigen om de wereld op een nieuwe manier te ervaren. Of je nu alleen reist, met je partner of met het hele gezin, een bezoek aan dit prachtige museum zal een blijvende indruk achterlaten en je inspireren om de schoonheid van creativiteit te omarmen.

  Ook Portugal