Wijken

  Bezoek aan de Convento do Carmo ruïnes in Bairro Alto

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan de Convento do Carmo ruïnes in Bairro Alto

  Bairro Alto is een kleurrijke en levendige wijk in het hart van Lissabon, Portugal. Het staat bekend om zijn smalle straatjes, traditionele Fado-muziek en levendige bars en restaurants. Maar een van de meest intrigerende bezienswaardigheden in deze wijk is de Convento do Carmo ruïnes, een historische site die de overblijfselen van een 14e-eeuws klooster en kerk bevat.

  Geschiedenis van de Convento do Carmo

  De Convento do Carmo, oorspronkelijk gebouwd in 1389, was een belangrijk religieus complex dat toebehoorde aan de karmelietenorde. Het diende als een centrum van spirituele, culturele en artistieke activiteiten in Lissabon gedurende eeuwen. Helaas werd het convent zwaar beschadigd tijdens de beruchte aardbeving van 1755, waardoor het grootste deel van de structuur werd verwoest. Ondanks de verwoesting van de aardbeving is de ruïne nog steeds adembenemend en laat het de bezoekers zich wanen in een andere tijd.

  Wat te verwachten bij een bezoek?

  Als je een bezoek brengt aan de Convento do Carmo ruïnes, kun je verwachten om onder de indruk te zijn van de indrukwekkende gotische architectuur en de serene sfeer die er heerst. De ruïnes hebben een openluchtmuseum geïntegreerd waar bezoekers de kans krijgen om meer te leren over de geschiedenis van het convent en de impact van de aardbeving. Er zijn ook regelmatig tentoonstellingen en evenementen die plaatsvinden op de site, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

  Belangrijke punten om te onthouden

  • Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, omdat je veel zult rondlopen op ongelijke ondergrond.
  • Neem voldoende water mee, vooral op warme dagen, omdat er weinig schaduw is op de site.
  • Overweeg het bezoeken van de ruïnes tijdens een van de evenementen of tentoonstellingen om een unieke ervaring te hebben.

  Praktische informatie

  De Convento do Carmo ruïnes zijn gelegen in de wijk Bairro Alto en zijn gemakkelijk bereikbaar te voet of met het openbaar vervoer. De ruïnes zijn dagelijks geopend voor bezoekers en er is een klein toegangsgeld verschuldigd. Het is ook mogelijk om rondleidingen te boeken om meer diepgaande informatie te krijgen over de geschiedenis en betekenis van de ruïnes.

  Openingstijden en toegangsprijzen

  Dag Openingstijden Toegangsprijs
  Maandag 10:00 – 18:00 €5
  Dinsdag 10:00 – 18:00 €5
  Woensdag Gesloten N.v.t.
  Donderdag 10:00 – 18:00 €5
  Vrijdag 10:00 – 18:00 €5
  Zaterdag 10:00 – 18:00 €5
  Zondag 10:00 – 18:00 €5

  Let op dat openingstijden en toegangsprijzen kunnen veranderen, dus het is verstandig om voorafgaand aan je bezoek de officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie.

  Conclusie

  Een bezoek aan de Convento do Carmo ruïnes is een fascinerende en educatieve ervaring die geschiedenisliefhebbers, architectuurfanaten en reizigers in het algemeen zal aanspreken. Met zijn indrukwekkende architectuur, rijke geschiedenis en culturele betekenis, is deze historische site zeker een must-see tijdens een verblijf in Lissabon. Vergeet niet om je camera mee te nemen om enkele adembenemende foto’s te maken van deze unieke plek!

  Ook Portugal