Activiteiten

  Bezoek aan het Jerónimos-klooster in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  ## Bezoek aan het Jerónimos-klooster in Lissabon

  Als je op reis bent in Lissabon, is een bezoek aan het Jerónimos-klooster een absolute must. Dit prachtige klooster, gelegen in de wijk Belém, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad. Het klooster staat bekend om zijn prachtige gotische en manuelijnse architectuur, evenals zijn rijke geschiedenis en kunstcollectie.

  ### Geschiedenis van het Jerónimos-klooster

  Het Jerónimos-klooster werd oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw, op de plek waar vroeger een kapel stond die was gesticht door Hendrik de Zeevaarder. De bouw van het klooster was een eerbetoon aan de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama en werd gefinancierd met de rijkdom die werd vergaard uit de overzeese handel. Het klooster speelde een belangrijke rol in de maritieme geschiedenis van Portugal en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  ### Architectuur en kunst

  Het Jerónimos-klooster is beroemd om zijn prachtige gotische en manuelijnse architectuur. De gevel van het klooster is rijkelijk versierd met beeldhouwwerken die verwijzen naar de zeevaart en ontdekkingen van de Nieuwe Wereld. Het interieur van het klooster is al even indrukwekkend, met een prachtige kloostergang en een schitterende kerk. Het hoogtepunt van een bezoek aan het klooster is het bewonderen van het graf van Vasco da Gama, de ontdekkingsreiziger wiens ontdekking van de zeeroute naar India de Portugese handel en zeevaart naar grote hoogten bracht.

  ### Bezoekersinformatie

  Het Jerónimos-klooster is gelegen in de wijk Belém in Lissabon, op Praça do Império. Het klooster is dagelijks geopend voor bezoekers, van 10:00 uur tot 17:30 uur. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan om de drukte te vermijden en volop te kunnen genieten van alle pracht en praal van het klooster.

  ### Toegangsprijzen

  – Volwassenen: €10
  – Kinderen (tot 14 jaar): gratis
  – Studenten en senioren (ouder dan 65 jaar): €5

  ### Rondleidingen

  Voor wie meer wil weten over de geschiedenis en architectuur van het klooster, worden er rondleidingen aangeboden. Deze rondleidingen worden gegeven door deskundige gidsen die bezoekers meenemen op een fascinerende reis door de geschiedenis van het klooster en de rol die het speelde in de ontdekking van de Nieuwe Wereld.

  ### Tips voor het beste bezoek

  Om optimaal te kunnen genieten van je bezoek aan het Jerónimos-klooster, zijn hier nog een paar tips:

  1. Koop je entreetickets online om wachtrijen te vermijden
  2. Plan je bezoek vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden
  3. Neem de tijd om de prachtige kloostergang en de kerk te bewonderen
  4. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Toren van Belém en het Monument der Ontdekkingen

  Kortom, een bezoek aan het Jerónimos-klooster is een absolute must voor iedereen die Lissabon bezoekt. Met zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en kunstcollectie, biedt het klooster een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in de Portugese hoofdstad.

  Ook Portugal