Bezienswaardigheden

  Praça do Comércio in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Praça do Comércio: Een Juweel in Lissabon

  Als je op reis bent in Lissabon, mag een bezoek aan Praça do Comércio zeker niet ontbreken. Deze prachtige plein, gelegen aan de rivier de Taag, is een van de meest iconische en levendige plekken in de stad. Met zijn indrukwekkende architectuur, historische betekenis en bruisende sfeer is Praça do Comércio een must-see voor elke reiziger die Lissabon bezoekt.

  De Geschiedenis van Praça do Comércio

  Praça do Comércio, ook wel bekend als Terreiro do Paço, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het plein diende ooit als het koninklijke paleis van Portugal voordat het in 1755 werd verwoest door een verwoestende aardbeving. Na de wederopbouw werd het plein omgevormd tot een handelscentrum, vandaar de naam Praça do Comércio, wat “plein van de handel” betekent. Vandaag de dag is het plein een centrum van commerciële en toeristische activiteiten, met talloze winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden.

  Architectuur en Bezienswaardigheden

  Wat Praça do Comércio zo indrukwekkend maakt, is de prachtige architectuur die het omringt. Aan een zijde van het plein staat het imposante Ribeira Palace, dat tegenwoordig dienst doet als het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Aan de andere zijden van het plein vind je elegante gele gebouwen met prachtige arcades en balkons, die een sfeer van grandeur uitstralen.

  Een van de meest opvallende bezienswaardigheden op het plein is de imposante standbeeld van koning Jozef I te paard, dat trots in het midden van het plein staat. Dit standbeeld is een eerbetoon aan de koning die het plein heropbouwde na de aardbeving van 1755.

  Tijd om te Bezoeken

  De beste tijd om Praça do Comércio te bezoeken is tijdens de vroege ochtend of late namiddag, wanneer het licht de gebouwen op een prachtige manier verlicht. Daarnaast is het plein ook het toneel van vele culturele evenementen en markten, die vooral in de zomermaanden plaatsvinden. Als je wilt genieten van de bruisende sfeer en de lokale bevolking wilt zien, dan is een bezoek tijdens een van deze evenementen zeker een aanrader.

  Activiteiten en Entertainment

  Naast het bewonderen van de architectuur en bezienswaardigheden, biedt Praça do Comércio ook tal van activiteiten en entertainmentmogelijkheden. Van gezellige terrasjes en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Portugese gerechten tot souvenirwinkels waar je leuke aandenkens kunt kopen, er is voor ieder wat wils.

  Daarnaast kun je ook een ontspannen wandeling maken langs de rivier de Taag, die grenst aan het plein. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de rivier en de iconische Ponte 25 de Abril brug, die de noordoever van Lissabon verbindt met de zuidoever.

  Adres en Bereikbaarheid

  Praça do Comércio is gelegen in het hart van Lissabon, aan de rivier de Taag. Het adres van het plein is Praça do Comércio, 1100-148 Lisboa, Portugal. Het plein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met verschillende tram- en bushaltes in de buurt. Daarnaast kun je ook gemakkelijk te voet of per fiets het plein bereiken vanuit verschillende delen van de stad.

  Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende sfeer is Praça do Comércio een absolute must-see voor iedereen die Lissabon bezoekt. Of je nu wilt genieten van het uitzicht op de rivier de Taag, een hapje wilt eten in een van de gezellige restaurants of wilt genieten van de lokale cultuur, dit plein heeft voor elk wat wils. Mis de kans niet om dit juweel van Lissabon te ontdekken tijdens je reis naar deze prachtige stad.

  Ook Portugal