Bezienswaardigheden

  De Botanische Tuin van Lissabon

  Citytrip Lissabon

  De Botanische Tuin van Lissabon

  De Botanische Tuin van Lissabon, ook bekend als de Jardim Botânico da Ajuda, is een prachtige botanische tuin gelegen in de Portugese hoofdstad. De tuin is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en biedt een unieke gelegenheid om de diverse flora van Portugal en andere delen van de wereld te bewonderen.

  Ligging en geschiedenis

  De Botanische Tuin van Lissabon ligt in de wijk Ajuda, nabij het historische paleis van Ajuda. De tuin werd oorspronkelijk aangelegd in de 18e eeuw en diende als onderdeel van het paleiscomplex. In de loop der jaren heeft de tuin verschillende transformaties ondergaan en is nu open voor het publiek om van te genieten.

  Adres

  Rua da Escola Politécnica, 56/58, 1250-102 Lisboa, Portugal

  Wat te zien en te doen

  De Botanische Tuin van Lissabon beslaat een oppervlakte van 3,5 hectare en herbergt meer dan 5000 plantensoorten. Bezoekers kunnen genieten van prachtige aangelegde tuinen, vijvers, en serres met een rijke verscheidenheid aan planten. Enkele hoogtepunten van de tuin zijn onder andere:

  • De medicinale plantentuin, met een uitgebreide collectie geneeskrachtige planten
  • De subtropische serre, met exotische planten uit verschillende delen van de wereld
  • De aromatische plantentuin, waar bezoekers kunnen genieten van de heerlijke geuren van diverse kruiden en specerijen
  • De succulenten en cactustuin, met een indrukwekkende verzameling van deze bijzondere planten

  Beste tijd om te bezoeken

  De Botanische Tuin van Lissabon is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de lente en de vroege zomer, wanneer de meeste planten in volle bloei zijn. Op dit moment is de tuin op zijn mooist en kunnen bezoekers genieten van een overvloed aan kleuren en geuren.

  Praktische informatie

  De tuin is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid in de buurt voor bezoekers die met de auto komen. De toegangsprijs is redelijk en er zijn regelmatig rondleidingen en evenementen georganiseerd. Bovendien is er een café in de tuin waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

  Openingstijden

  Maandag t/m zondag: 9:00 – 18:00

  Toegangsprijs

  Volwassenen: €5
  Kinderen (6-12 jaar): €2
  Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis

  Rondleidingen

  Rondleidingen zijn beschikbaar op aanvraag. Bezoekers kunnen contact opnemen met de tuin voor meer informatie.

  Conclusie

  De Botanische Tuin van Lissabon is een must-see attractie voor iedereen die een bezoek brengt aan de Portugese hoofdstad. Met zijn prachtige collectie planten, aangelegde tuinen, en educatieve programma’s, is de tuin een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Of je nu een fervent tuinier bent, of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, de botanische tuin heeft voor elk wat wils.

  Ook Portugal