Wijken

  De beroemde A Brasileira koffiebar in Chiado

  Citytrip Lissabon

  Ontdek de beroemde A Brasileira koffiebar in Chiado

  Als je aan Lissabon denkt, denk je waarschijnlijk aan de kleine kronkelende straatjes, prachtige uitzichten vanaf de heuvels en natuurlijk de heerlijke Portugese keuken. Maar er is nog iets wat niet mag ontbreken op je lijstje als je de stad bezoekt: A Brasileira, de beroemde koffiebar in het hart van de wijk Chiado.

  Geschiedenis

  A Brasileira werd in 1905 opgericht door Adriano Telles, een Braziliaanse ondernemer die naar Portugal was geëmigreerd. De koffiebar groeide al snel uit tot een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, schrijvers en intellectuelen. Beroemde namen als Fernando Pessoa, de beroemde Portugese dichter, waren regelmatig te vinden aan de tafels van A Brasileira.

  Art Nouveau

  Wat A Brasileira echt bijzonder maakt, is het prachtige Art Nouveau interieur. De groene en gouden gevel trekt al snel de aandacht, maar zodra je binnenstapt word je helemaal ondergedompeld in de sfeer van vervlogen tijden. De met de hand beschilderde tegels, houten lambrisering en glinsterende kroonluchters ademen de charme van begin 20e eeuwse Lissabon.

  Espresso en gebak

  Natuurlijk komt iedereen naar A Brasileira voor de goede koffie. Het espresso-apparaat achter de bar staat al meer dan een eeuw klaar om de lekkerste koffie te verzorgen. De Portugezen zijn trots op hun koffiecultuur en dat proef je zeker bij A Brasileira. Je kunt er natuurlijk ook genieten van heerlijk gebak, zoals de beroemde Pastéis de Nata.

  Toeristische trekpleister

  Door de rijke geschiedenis en de prominente ligging in het toeristische hart van Lissabon, is A Brasileira een van de populairste plekken van de stad geworden. Het is dan ook druk, vooral in de zomer. Maar laat je daardoor niet weerhouden, want het is zeker de moeite waard om even binnen te stappen en de sfeer te proeven.

  Locatie en bereikbaarheid

  A Brasileira ligt aan het drukke Largo do Chiado, en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Verschillende trams en bussen stoppen vlakbij, en ook de metrohalte Chiado ligt op loopafstand. De koffiebar is daardoor een handige tussenstop tijdens een dagje sightseeing in Lissabon.

  Toeristische tip

  Als je de drukte even wilt ontvluchten, kun je het beste vroeg in de ochtend A Brasileira bezoeken. Neem plaats aan een van de tafeltjes buiten en geniet van een rustig ontbijtje terwijl de stad langzaam ontwaakt. Zo kun je in alle rust genieten van de prachtige omgeving en de altijd vriendelijke bediening.

  Conclusie

  A Brasileira is meer dan alleen een koffiebar; het is een stukje levende geschiedenis en een van de meest iconische plekken van Lissabon. Of je nu voor de koffie komt, voor de prachtige ambiance of om een stukje literaire geschiedenis op te snuiven, een bezoek aan A Brasileira mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Lissabon.

  Kom dus zeker eens langs bij A Brasileira en dompel je onder in de rijke geschiedenis en sfeer van deze beroemde koffiebar in Chiado!

  Ook Portugal