Activiteiten

  Bezoek aan de Miradouros (uitkijkpunten) van Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Bezoek aan de Miradouros (uitkijkpunten) van Lissabon

  Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, staat bekend om haar adembenemende uitzichten vanaf de vele Miradouros, oftewel uitkijkpunten. Deze uitkijkpunten bieden een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad, de rivier de Taag en de omliggende heuvels. Een bezoek aan de Miradouros is dan ook een absolute must tijdens een verblijf in Lissabon. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de mooiste Miradouros van Lissabon.

  De mooiste Miradouros van Lissabon

  Lissabon telt vele prachtige uitkijkpunten, maar er zijn een aantal die er echt uitspringen vanwege hun fenomenale uitzichten. De bekendste en meest bezochte Miradouros zijn:

  • Miradouro da Senhora do Monte
  • Miradouro das Portas do Sol
  • Miradouro de São Pedro de Alcântara
  • Miradouro da Graça

  Deze Miradouros bieden stuk voor stuk adembenemende uitzichten en zijn dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

  Miradouro da Senhora do Monte

  Dit is het hoogste uitkijkpunt van Lissabon en biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad. Vanaf hier kun je de indrukwekkende kasteelheuvel en de rivier de Taag bewonderen. Het is de perfecte plek om de zonsondergang te bewonderen.

  Miradouro das Portas do Sol

  Dit uitkijkpunt ligt in de wijk Alfama en biedt een prachtig uitzicht over de historische wijk en de rivier de Taag. Het is een van de meest schilderachtige plekken van Lissabon.

  Miradouro de São Pedro de Alcântara

  Dit uitkijkpunt ligt in de chique wijk Bairro Alto en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de groene heuvels van Parque Eduardo VII.

  Miradouro da Graça

  Dit uitkijkpunt ligt naast de kerk van Graça en biedt een prachtig uitzicht over de oude wijk Alfama en het kasteel van São Jorge. Het is een populaire plek onder zowel toeristen als de lokale bevolking.

  Beste tijd om de Miradouros te bezoeken

  De beste tijd om de Miradouros te bezoeken is tijdens de vroege ochtend of tegen de avond, wanneer de zonsondergang plaatsvindt. Op dit moment van de dag zijn de uitzichten op hun mooist en is het ook minder druk. Zorg ervoor dat je camera gereed is, want je zult versteld staan van de prachtige foto’s die je hier kunt maken.

  Adres

  De adressen van de verschillende Miradouros zijn als volgt:

  • Miradouro da Senhora do Monte: Largo do Monte, 1170-361 Lisboa, Portugal
  • Miradouro das Portas do Sol: Largo das Portas do Sol, 1100-411 Lisboa, Portugal
  • Miradouro de São Pedro de Alcântara: Rua de São Pedro de Alcântara, 1250-237 Lisboa, Portugal
  • Miradouro da Graça: Largo da Graça, 1170-165 Lisboa, Portugal

  Conclusie

  Een bezoek aan de Miradouros van Lissabon is een onvergetelijke ervaring die je een prachtig uitzicht op de stad biedt. Of je nu houdt van spectaculaire zonsopgangen of betoverende zonsondergangen, de Miradouros hebben voor elk wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen en geniet van de adembenemende uitzichten die Lissabon te bieden heeft!

  Ook Portugal