Wijken

  Panoramisch uitzicht vanaf Miradouro de Santa Luzia in Alfama

  Citytrip Lissabon

  Panoramisch uitzicht vanaf Miradouro de Santa Luzia in Alfama

  Als je op zoek bent naar een adembenemend uitzicht over de prachtige stad Lissabon, dan is Miradouro de Santa Luzia in Alfama de perfecte plek om naartoe te gaan. Dit schilderachtige plekje is een van de meest geliefde uitkijkpunten van de stad, en biedt bezoekers de kans om te genieten van een panoramisch zicht op de historische wijken en de rivier de Taag. Hieronder ontdek je meer over dit prachtige uitzichtpunt!

  Geschiedenis van Miradouro de Santa Luzia

  Miradouro de Santa Luzia dankt zijn naam aan de nabijgelegen kerk, Igreja de Santa Luzia, die gewijd is aan de Heilige Luzia. Deze kerk dateert uit de 18e eeuw en staat bekend om zijn prachtige tegelpanelen die scènes uit de geschiedenis van Portugal afbeelden. Het uitkijkpunt zelf werd aangelegd in de 20e eeuw en is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners.

  Het adembenemende uitzicht

  Het uitzicht vanaf Miradouro de Santa Luzia is werkelijk adembenemend. Vanaf hier heb je een panoramisch zicht op de kleurrijke huizen van Alfama, de oudste wijk van Lissabon, die tegen de heuvels van de stad zijn gebouwd. Je kunt ook de rivier de Taag zien meanderen door de stad, en in de verte zie je zelfs de iconische Ponte 25 de Abril brug. Het is een spectaculaire plek om de zonsondergang te bewonderen, wanneer de lucht in alle tinten roze, oranje en paars kleurt.

  Wat te zien en te doen

  Niet alleen het uitzicht maakt Miradouro de Santa Luzia de moeite waard om te bezoeken, er is ook genoeg te zien en te doen in de directe omgeving. Zo kun je een bezoek brengen aan de eerder genoemde kerk, Igreja de Santa Luzia, om de prachtige tegelpanelen te bewonderen. Daarnaast zijn er tal van gezellige terrasjes en restaurantjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je van het uitzicht geniet.

  Verder is de nabijgelegen wijk Alfama zelf ook het verkennen waard. Deze sfeervolle wijk staat bekend om zijn smalle straatjes, historische gebouwen en traditionele fadomuziek. Je kunt hier heerlijk rondwandelen en de unieke sfeer proeven. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Castelo de São Jorge, een indrukwekkend kasteel dat hoog boven de stad uittorent.

  Praktische informatie

  Als je Miradouro de Santa Luzia wilt bezoeken, dan zijn hier een aantal praktische zaken waar je rekening mee kunt houden:

  • Adres: Largo de Santa Luzia, 1100-487 Lisboa, Portugal
  • Openingstijden: Het uitkijkpunt is vrij toegankelijk en openbaar, en is dus dag en nacht te bezoeken.
  • Vervoer: De wijk Alfama is bereikbaar met de bekende tram 28, die door de smalle straatjes van de wijk rijdt. Daarnaast kun je er ook komen met de bus, taxi of te voet als je in de buurt verblijft.

  Kortom, het uitzicht vanaf Miradouro de Santa Luzia in Alfama is werkelijk spectaculair. Of je nu de prachtige zonsondergang wilt aanschouwen, wilt genieten van het uitzicht op de rivier de Taag, of simpelweg wilt ontspannen en de historische wijk Alfama wilt verkennen, dit uitkijkpunt heeft voor ieder wat wils. Vergeet dus niet om deze bijzondere plek te bezoeken tijdens je verblijf in Lissabon!

  Ook Portugal