Reistips

  Elektriciteit en stekkertypes in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Elektriciteit en stekkertypes in Lissabon

  Wanneer je naar Lissabon reist, is het handig om op de hoogte te zijn van de elektriciteitsspanning en stekkertypes die in de stad worden gebruikt. In dit artikel zullen we de elektriciteitsvoorziening in Lissabon onderzoeken en de stekkertypes bespreken die je nodig hebt om je elektronische apparaten op te laden.

  Elektriciteitsspanning in Lissabon

  In Portugal, inclusief Lissabon, is de standaard elektriciteitsspanning 230 volt. Dit is vergelijkbaar met de meeste Europese landen, waardoor reizigers uit Europa geen probleem zullen ondervinden bij het opladen van hun elektronische apparaten.

  Stekkertypes in Lissabon

  Het stekkersysteem dat in Portugal wordt gebruikt is type F, ook wel bekend als de “Schuko” stekker. Deze stekker heeft twee ronde pinnen en twee aardcontacten, waardoor het geschikt is voor apparaten met verschillende stekkertypes. Als je van buiten Europa naar Lissabon reist, is het raadzaam om een reisadapter mee te nemen om ervoor te zorgen dat je elektronische apparaten in het stopcontact passen.

  Reisadapters

  Als je niet zeker weet welke reisadapter je moet meenemen naar Lissabon, kun je hieronder een lijst vinden van enkele veelvoorkomende stekkertypes en het land waar ze worden gebruikt:

  Stekkertype Land
  Type C Europa, Zuid-Amerika, Azië, Afrika
  Type G Verenigd Koninkrijk, Ierland, Cyprus, Malta
  Type I Australië, Nieuw-Zeeland

  Het is altijd een goed idee om een universele reisadapter mee te nemen als je van plan bent om naar verschillende landen te reizen, omdat deze adapters meerdere stekkertypes ondersteunen en je dus flexibiliteit bieden.

  Conclusie

  Als je naar Lissabon reist, hoef je je geen zorgen te maken over de elektriciteitsspanning, aangezien het overeenkomt met de standaard in de meeste Europese landen. Vergeet echter niet om een reisadapter mee te nemen, vooral als je van buiten Europa komt, om ervoor te zorgen dat je elektronische apparaten kunnen worden opgeladen. Met de juiste reisadapter kun je zorgeloos genieten van je verblijf in Lissabon en al je elektronische apparaten gebruiken zoals je dat thuis gewend bent.

  Ook Portugal