December

  December

  December is over het algemeen een drukke tijd voor metropolen. De kerstgekte slaat toe en personen willen massaal shoppen en genieten van de feeërieke sfeer die deze periode met zich meebrengt. Tegenwoordig gaat men niet enkel naar de plaatselijke shoppingcentra. Vliegtickets kosten amper iets en in het zuiden is het klimaat milder. Een citytrip tijdens deze periode is dan ook snel geregeld. Is afzakken richting de hoofdstad van Portugal in december een verstandige zet?

  In december merkt men op dat de gemiddelde maximumtemperatuur schommelt rond de 15°C. De zon schijnt gedurende deze maand zo’n 5 uur per dag. De gemiddelde koudste minimumtemperaturen liggen dan rond de 8ºC. Tijdens de winterperiode valt er de meeste neerslag, maar dankzij het milde klimaat is het zien van een wit sneeuwtapijtje zo goed als onbestaande.

  Niet geheel zeldzaam kan men temperaturen van rond de 20°C meemaken tijdens een bezoek aan Lissabon in december. Op onderstaande temperatuurgrafiek kan men de temperaturen van december 2015 opmerken. Hoe dan ook: het is een stuk milder dan wat we gewoon zijn in België en Nederland. Zekerheid op goed weer kan dus niet worden geboden. Mits wat geluk is het er aangenaam vertoeven, maar voor de zekerheid toch maar iets van dikke, warme kledij in de bagage proppen is geen slecht idee.

  December

  December is in vele steden de tijd van kerstbomen en verlichting. Op vele pleinen in Lissabon kan men kerstmarktjes opmerken. De mooie verlichting zorgt voor een unieke sfeer. Allerlei informatie omtrent de kerstperiode in Lissabon kan men vinden op volgende pagina: kerstsfeer Lissabon.

   

  December


  Booking.com

   

  Authentieke vakanties naar Portugal