Reistips

  Geldzaken in Lissabon: valuta en pinautomaten

  Citytrip Lissabon

  Geldzaken in Lissabon: Valuta en Pinautomaten

  Inleiding

  Als je op reis gaat naar Lissabon, is het handig om wat informatie te hebben over de geldzaken in de Portugese hoofdstad. Hierdoor kun je goed voorbereid zijn en weet je precies hoe je je geld het beste kunt beheren tijdens je verblijf. In dit artikel behandelen we de valuta in Lissabon, tips over geld wisselen en informatie over pinautomaten in de stad.

  Valuta in Lissabon

  De officiële valuta in Portugal is de euro (€). Dit betekent dat je geen vreemde valuta hoeft te wisselen als je naar Lissabon reist vanuit een ander land in de eurozone. Over het algemeen is het handig om wat contant geld op zak te hebben voor kleine uitgaven, zoals openbaar vervoer, markten en fooien.

  Geschiedenis van de euro in Portugal

  Portugal heeft de euro als valuta overgenomen in 2002, toen het land lid werd van de Economische en Monetaire Unie (EMU). Voor die tijd was de Portugese escudo de officiële munteenheid.

  Geld wisselen

  Het is mogelijk om geld te wisselen bij banken en wisselkantoren in Lissabon. Het is echter belangrijk om op te letten op de wisselkoersen en eventuele commissies die worden berekend. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, kun je het beste de wisselkoersen vergelijken voordat je besluit om geld te gaan wisselen.

  Pinautomaten in Lissabon

  Pinautomaten zijn over het algemeen de handigste manier om geld op te nemen in Lissabon. Ze zijn wijdverspreid in de stad en bevinden zich op de meeste toeristische locaties, bij banken en in de buurt van winkels.

  Gebruik van pinautomaten

  In Portugal kun je pinautomaten herkennen aan het blauwe EUROPAY, MASTERCARD en VISA logo. De meeste pinautomaten accepteren internationale betaalkaarten, zoals Visa en MasterCard, maar het is altijd handig om te controleren of jouw bankkaart compatibel is met pinautomaten in het buitenland voordat je op reis gaat.

  Pinautomaat kosten

  Let op dat jouw eigen bank mogelijk kosten in rekening brengt voor het gebruik van pinautomaten in het buitenland. Daarnaast kunnen sommige pinautomaten in Portugal ook extra kosten rekenen voor het opnemen van geld. Het is verstandig om van tevoren uit te zoeken wat deze kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Veiligheid bij pinautomaten

  Net zoals in elke grote stad, is het verstandig om voorzichtig te zijn bij het gebruik van pinautomaten in Lissabon. Kies bij voorkeur pinautomaten die zich bevinden in goed verlichte en drukke gebieden. Controleer altijd of er geen verdachte apparaten op de pinautomaat zijn geplaatst voordat je je pincode invoert.

  Conclusie

  In Lissabon is de euro de officiële valuta, wat het gemakkelijk maakt voor bezoekers uit andere landen in de eurozone. Pinautomaten zijn wijdverspreid en zijn over het algemeen de handigste manier om geld op te nemen, maar let op mogelijke kosten van zowel jouw eigen bank als de pinautomaat. Door deze tips in gedachten te houden, kun je zonder zorgen genieten van al het moois dat Lissabon te bieden heeft.

  Ook Portugal