Reistips

  Autoverhuur en rijden in Lissabon

  Citytrip Lissabon

  Autoverhuur en rijden in Lissabon

  Lissabon is een prachtige stad om te verkennen en wat is een betere manier om dat te doen dan met een huurauto? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over autoverhuur en rijden in Lissabon, van de beste verhuurbedrijven tot handige tips voor het rijden in de stad.

  Autoverhuurbedrijven in Lissabon

  Lissabon heeft verschillende nationale en internationale autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren. Enkele van de bekendste zijn:

  • Hertz
  • Avis
  • Europcar
  • Enterprise
  • Budget

  De meeste van deze verhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven van Lissabon, waardoor het gemakkelijk is om direct na aankomst een auto te huren. Het is echter aan te raden om van tevoren te reserveren, zodat je zeker weet dat er een auto beschikbaar is.

  Regels en vereisten

  Om een auto te huren in Lissabon moet je minimaal 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Voor bestuurders onder de 25 jaar kan er een extra toeslag gelden. Daarnaast is het verplicht om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder te tonen voor de borg.

  Verkeersregels en parkeren

  Het verkeer in Lissabon kan behoorlijk chaotisch zijn, vooral in de smalle straatjes van de historische wijken. Enkele verkeersregels waar je rekening mee moet houden zijn:

  • Het is verplicht om een veiligheidshesje in de auto te hebben.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is streng verboden.
  • Parkeerplaatsen zijn schaars in het centrum van Lissabon, dus het kan handig zijn om te parkeren aan de rand van de stad en verder te reizen met het openbaar vervoer.

  Rijden in Lissabon

  Het rijden in Lissabon kan een uitdaging zijn vanwege de smalle straatjes, steile heuvels en het drukke verkeer. Toch is het hebben van een auto handig als je de omliggende gebieden wilt verkennen, zoals de prachtige stranden van Cascais en Estoril of de pittoreske dorpjes in de omgeving.

  Populaire bestemmingen in de omgeving

  Met een huurauto kun je gemakkelijk en flexibel de omgeving van Lissabon verkennen. Enkele populaire bestemmingen die binnen handbereik liggen zijn:

  • Sintra – beroemd om zijn sprookjesachtige kastelen en paleizen.
  • Cascais – een charmante kustplaats met prachtige stranden en levendige promenades.
  • Setúbal – bekend om zijn heerlijke visrestaurants en de nabijgelegen Arrábida bergen.

  Conclusie

  Autoverhuur in Lissabon is een geweldige manier om de stad en de omgeving te verkennen. Met een huurauto heb je de vrijheid om op je eigen tempo de prachtige bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken. Let wel op de verkeersregels en probeer het drukke centrum van Lissabon te vermijden met de auto. Door te parkeren aan de rand van de stad en verder te reizen met het openbaar vervoer kun je het beste van beide werelden combineren.

  Ook Portugal