Goedkoop weekend Lissabon

  Goedkoop weekend Lissabon

  Er wordt nogal vaak beweerd dat reizen duur is. Voornamelijk stedentrips zouden nogal een flink stuk uit het reisbudget nemen. Tegenwoordig kan men ook relatief goedkoop een stad bezoeken. Reizen hoeft tegenwoordig geen fortuin meer te kosten. Veel zal afhangen van de persoonlijke eisen. Een hotel pal in het centrum met uitstekende service in combinatie met een hoog uitgavepatroon ter plaatse zal uiteraard zorgen voor een duur tripje. Het kan ook anders. In dit artikel gaan we na hoe we voor weinig geld Lissabon ontdekken.
  Besparen op het verblijf kan door te logeren in een hostel. Hostel 4u ligt pal in het centrum van Lissabon – vlakbij prachtige pleinen en hoogtepunten. Zeker een bezoekje waard.

  Goedkope vluchten

  Advertenties van low budget maatschappijen liegen er niet om. Het is mogelijk om voor amper 9,99 euro een hoop Europese bestemmingen te bereiken. Uiteraard is er hier dan sprake van een actie en zal de terugvlucht in vele gevallen een tikkeltje duurder zijn, maar vliegen is hedendaags niet meer duur te noemen. Heen en terug naar Lissabon is mogelijk voor zo’n 40 à 50 euro. Veel hangt af van het moment. De ene dag kan de heenvlucht 20 euro kosten en de dag nadien is dat plots 120 euro. Besparen op het vliegen doet men dus door op voorhand even de periode te bekijken wanneer je precies verlof hebt. Denk na hoeveel dagen je wenst te vertoeven in Lissabon (tip: 3 dagen is perfect voor een algemene trip) en kijk dan voor goede vluchten.

  Goedkoop hostel

  Eenmaal de goedkoopste tickets op de markt werden gevonden is het hoogtijd om een goedkope plaats te zoeken om de nacht door te brengen in de stad. Echt weinig verspillen doet men door te couchsurfen. Particulieren stellen veelal gratis een zetel of kamer ter beschikking in hun huis. Zo kan men bij de plaatselijke bevolking zo goed als gratis overnachten. Indien dit allemaal een beetje te avontuurlijk is, kan men nog steeds de toevlucht nemen in een hostel. Daar slaapt men al dan niet in een groepszaal voor een zacht prijsje. Een tweepersoonskamer (en dus ook aparte sanitaire voorzieningen) met ontbijt kan men krijgen voor zo’n 25 euro per nacht. Indien men opteert voor een slaapzaal, dan kan men denken aan zo’n 10 euro.

  Lees hier: goede hostels in Lissabon

  Indien men toch absoluut een traditioneel hotel wenst te boeken, dan is het verstandig om eventuele aanbiedingen te bekijken. Op ieder moment van het jaar kan men wel enkele hotels opmerken alwaar voordelige aanbiedingen gelden.

  Is Lissabon goedkoop?

  Een goedkoop weekend vertoeven in Lissabon behoort dus tot de mogelijkheden. Moeilijk is het allemaal niet. Gewoon her en der wat vergelijken, goedkope vliegtickets boeken en ter plaatse opteren voor niet al te dure bezigheden. Vergeet niet dat Portugal in principe best goedkoop is in vergelijking met België. Zoals in iedere stad kan men ook in Lissabon gratis dingen doen.

  ‘Best goedkoop’ moet men als toerist uiteraard met een korrel zout nemen. Een hapje eten in een drukke winkelstraat zal niet goedkoop zijn, maar dat is in zowat alle Europese toeristische (hoofd)steden zo. Verstandig omspringen met het te besteden budget in Lissabon en voor je het weet ben je terug van een goedkoop weekend in Lissabon.  Booking.com