november

  November in Lissabon

  Tegenwoordig kan men gedurende gans het jaar stedentrips organiseren. Lagekostenmaatschappijen vliegen de klok rond richting vele uithoeken van de wereld. De uitgelezen kans om in het najaar het gure Belgische of Nederlandse weer te ontvluchten. In Portugal is het een stuk milder en net dat is de reden waarom het dan ook best druk is in de Portugese hoofdstad tijdens de najaarsperiode. In dit artikel bekijken we of het in november nog de moeite waard is om een Lissabon citytrip te plannen.

  Een echte winterzonbestemming kan men Lissabon niet noemen. De klimatologische cijfers bevestigen dit ook. In november spreekt men over gemiddeld 18 graden. ‘S nachts koelt het af richting 11 graden, wat dus de gemiddelde minimumtemperatuur is. 5 uur zon per dag en ongeveer 13 dagen met neerslag zijn nog wat meer cijfers. Bovenstaande gegevens zijn gemiddelden. In november kan men zeker nog langere periodes opmerken alwaar het enkele dagen 20°C en meer is. Het is er dan heerlijk vertoeven. Terrasjes zitten overvol, azuurblauwe hemel en perfect wandelweer om Lissabon te ontdekken.

  november

   

  Het verlengde weekend van 11 november 2016 was het alvast prachtig weer in de stad. Constant 20°C en een stralend winterzonnetje van ‘s morgens tot ongeveer ‘s avonds 17.30 (want ook daar gaat de zon best vroeg onder in de winter). De foto hiernaast is op dat moment getrokken. Dankzij de azuurblauwe hemel kon men genieten van prachtige zichten op de vele panoramapunten die de stad Lissabon rijk is.

  Het hoeft geen betoog dat dit het ideaalbeeld is. Enkele dagen goed weer kunnen worden afgewisseld met iets minder goed weer. Bewolking en regen kunnen een citytrip aardig verpesten.

  In november afzakken richting Lissabon biedt dus helaas geen garantie op zonzekerheid. Over het algemeen is het weer in Portugal alvast stukken beter dan het weer in de Benelux en mits wat geluk geniet men gedurende het verblijf van uitstekend weer. Indien men van plan is om de vliegtickets slechts enkele dagen op voorhand te boeken, dan is het wel interessant om het weerbericht even te bekijken alvorens het boeken. Indien het echt slecht weer zou zijn, dan kan men best een andere bestemming kiezen.

     Booking.com

  Authentieke vakanties naar Portugal