rondreis portugal

  Rondreis Portugal

  rondreis portugalLissabon mag dan wel de meest populaire stad – en tevens de hoofdstad – van Portugal zijn, maar dit betekent niet dat er niets anders te beleven valt. Cultuur opsnuiven doet men in Porto en Lissabon. De Algarve lokt dan weer een hoop zonnekloppers. Albufeira is een bekender stad onder de feestvierders. Het is met andere woorden een dynamisch land. Bij een stedentrip kan men een deel van het land verkennen, maar dankzij een rondreis is het mogelijk om meerdere interessante plaatsen te ontdekken. Zo kan men zon, cultuur, gastronomie, sport en ontspanning combineren. Zo’n rondreis Portugal kan men op meerdere manieren regelen.

  Fly and Drive is populair

  De naam doet reeds vermoeden dat we hier spreken over een vliegreis in combinatie met een huurwagen. Je vliegt dus naar een luchthaven in Portugal en gedurende de trip heb je een wagen ter beschikking. Aan het einde van de reis breng je de wagen dan terug binnen in een luchthaven. Er bestaan vele varianten. Zo kun je perfect op één plaats overnachten en vervolgens de wagen gebruiken om daguitstappen te organiseren. Efficiënter en leuker is het om op verschillende plekken te overnachten. Zo rijdt men van stad naar stad en komt men telkens in een andere buurt terecht. Van ontspanning in de Algarve naar cultuur in Lissabon om vervolgens Porto te ontdekken.

  Ook is het mogelijk om zelf richting Portugal te rijden met de eigen wagen. Tegenwoordig is dit niet meer zo interessant. Lagenkostenmaatschappijen bieden vliegtickets aan een zeer lage prijs aan en de reistijd van België naar Portugal bedraagt al gauw 20 uur met de wagen. Heen en terug verliest men dan in feite samen 2 à 3 dagen. Tijd die beter kan worden besteed in het land zelf.

  Er zijn reisorganisaties die een rondreis in Portugal uitstippelen. Ze plannen in feite de reis door her en der hotelovernachtingen te boeken. Ter plaatse dien je dan een uitgestippeld parcours te volgen. Veelal worden de bekendere bezienswaardigheden en hoogtepunten van Portugal dan aangedaan. Avontuurlijker is natuurlijk om de route zelf uit te stippelen. Een rondreis plannen vergt de nodige opzoekingen, maar aan de einde van de rit is het dat zeker waard.

  Rondreis Portugal stopplaatsen

  De invulling van een rondreis doorheen Portugal hangt grotendeels af van de beschikbare tijd en de persoonlijke interesses. Deze blog handelt grotendeels omtrent Lissabon en tijdens de rondreis in Portugal een citytrip naar Lissabon (en directe omgeving) organiseren is dan ook een must! Verder zijn dit de enkele van de mooiste plekjes van Portugal:

  • Porto – naast Lissabon is ook Porto een bezoekje waard. Ook hier kan men enkele dagen vertoeven. De afstand tussen beide steden bedraagt 320 kilometer, maar onderweg kan men tussenstops inlassen en andere zaken bezichtigen.
  • Faro is zowat het zuidelijkste punt van Portugal. Het is een perfect punt om een rondreis te starten richting het noorden (Porto bijvoorbeeld). De mooie haven en het historische centrum zijn de grootste troeven van de stad. Faro is de hoofdplaats van de Algarve en dan denken we natuurlijk aan prachtige stranden. Denken we maar aan Praia da Marinha. Dit strand staat ook wel gekend als het mooiste strand van Portugal.
  • In de buurt van Lissabon kan men enkele nachten boeken in Sintra. Paleizen en kastelen creëren er een feeërieke sfeer.
  • In het noordoosten van Portugal vindt men de afgelegen regio Trás-os-Montes. In deze regio vindt men twee natuurparken: Parque Natural de Montesinho, bekend om zijn grote populatie Iberische wolven en de vele kastanjeboomgaarden, en Douro Internacional, in het dal van de rivier de Douro. Wandelliefhebbers komen hier aan hun trekken.
  • Madeira en de Azoren (een eiland en een archipel in de Atlantische Oceaan) horen ook bij Portugal. Bij een rondreis met de wagen zal men vaak deze eilanden niet bezoeken, maar op deze eilanden kan men gerust een afzonderlijke rondreis organiseren.

  Bij interesse is een rondreis in Portugal zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij hopen alvast dat de interesse werd geprikkeld en dat je binnenkort Portugal doorkruist met de huurwagen.  Booking.com