kerst

  Met kerst naar Lissabon

  De kerstperiode wordt in Europa vaak gekenmerkt door koude, donkere dagen. Tevens gaat deze feestelijke periode ook hand in hand met versiering, verlichting en kerstmarkten. Ook in Lissabon zijn er een hoop feestelijkheden. Het is dan ook een goed moment om de stad een bezoek te brengen.

  Kerstmarkt Lissabon

  De opbouw van kerststalletjes en versieringen begint rond midden november. Eind november/begin december is de stad Lissabon ondergedompeld in een lichtrijke sfeer. Op het Praça do Comércio (Paleisplein) trekt een gigantische kerstboom alle aandacht naar zich toe. Winkeletalages zijn mooi versierd en ook de winkelstraten doen niet onder. Lissabon is dan ook een waar shopparadijs.

  Eerder ontgoochelend is de kerstmarkt. Zoals wij – Belgen en Nederlanders – een kerstmarkt kennen is er helaas geen waardig alternatief in Lissabon. Op de pleinen zijn er bijvoorbeeld geen schaatspistes en stalletjes te vinden alwaar men versnaperingen kan kopen. In dat opzicht schiet de kerstmarkt van Lissabon wat te kort. Uiteraard is dit geen reden om Lissabon in de kerstperiode links te laten liggen. Het is en blijft een prachtige stad en er valt een hoop te beleven.

   

  kerst

  Het weer in december in Lissabon is best goed, naar Belgische en Nederlandse normen dan. Met wat geluk schijnt het zonnetje en loopt het kwik op tot 20°C. Voor de zekerheid toch wat warme kledij inpakken, want aan de andere kant kan het ook regenen. Neem dit artikel eens door voor wat gedetailleerdere informatie: Lissabon in december bezoeken.  Booking.com

  [sc name=”bebsy-dec-banner”]

  Authentieke vakanties naar Portugal