3 dagen Lissabon

  Bij het plannen van een stedentrip komen enkele vragen aan bod. De belangrijkste hamvraag is ongetwijfeld: ‘wat wordt de bestemming?’. Minstens even belangrijk: ‘hoeveel dagen vertoeven we het best ter plaatse?’. In dit artikel gaan we na of een citytrip van 3 dagen richting Lissabon volstaat. In de stad zelf en in de omgeving valt namelijk een hoop te bezichtigen en het zou zonde zijn mocht men niet in staat zijn om alles met eigen ogen te bekijken.

  De eerste 2 dagen werd het stadscentrum grotendeels verkend. Binnen dit historische centrum kan men naar hartenlust winkelen en cultuur opsnuiven. De stad werd gebouwd op enkele heuvels en de stadswandelingen zijn dan men momenten ook best pittig te noemen. Deze heuvels zorgen overigens voor enkele leuke panoramapunten. Na twee dagen rondgedoold te hebben in de binnenstad heeft men reeds een goed beeld van deze stad.

  Dag 3 – uitstap naar Sintra

  De derde dag is het tijd om de omgeving ietwat te verkennen. De populairste daguitstap is het brengen van een bezoek aan Sintra. In het treinstation van Rossio (een centraal plein in Lissabon) is het mogelijk om voor 5 euro een ticket te kopen aan de betaalautomaten (heen een terug, een koopje). Na ongeveer 45 minuten kom je aan in het treinstation van Sintra. Na een korte wandeling bereik je het centrum van de stad en meteen springt het Paleis van Sintra in het oog. Hoog boven de stad ziet men de ruïnes van het Castelo dos Mouros (Morenkasteel). Het meest opzichte bouwwerk ziet men nog niet. Het sprookjeskasteel – het Paleis van Pena – torent hoog boven de stad uit. Men moet eerst wat klimwerk (te voet, of met een wagen) verrichten alvorens dit sprookjesachtige kunstwerk in het oog springt.

  3 dagen Lissabon

  De klim naar het Morenkasteel en naar het Paleis van Pena is pittig. Men kan perfect gebruik maken van toeristische toerbussen. Voor 5 euro voeren ze je dan langs de 3 bezienswaardigheden. Gewoon even van de bus stappen en vervolgens terug op pad richting een andere bouwwerk. Uiteraard is het leuker om op eigen krachten alles te bezoeken. De groene heuvels in combinatie met mooi onderhouden tuinen voeren je stap per stap richting het Morenkasteel. Reken gerust 2 tot 3 uur (klim van Paleis van Sintra naar het paleis van Pena – het Morenkasteel komt men onderweg tegen). Het is dan ook een daguitstap. Na het fikse wandelwerk is het hoogtijd om ergens een Portugese maaltijd te nuttigen.

  3 dagen Lissabon3 dagen Lissabon

  Indien men spreekt over 3 volledige dagen, dan kan men een hoop bewerkstelligen. Regel goede vliegtickets (vroeg aankomen, laag vertrekken en goedkoop) en het ontdekken kan beginnen. Men kan twee dagen spenderen aan de (historische) binnenstad en de laatste dag kan men een uitstap in de omgeving organiseren. We raden je aan om eens rond te kijken op deze site. Neem de tips eens door en probeer op voorhand reeds wat zaken te plannen. eenmaal ter plaatse moet er uiteraard ook ruimte zijn voor ontspanning. Zo ergens bij een panoramapunt een plaatselijk drankje bij de hand nemen en de dynamiek van de stad aanschouwen, mooier wordt het niet  Booking.com