uitgaan in Lissabon

  De moderne citytrip staat natuurlijk voor een belangrijk deel in het teken van een goed uitgaansleven. Uitgaan in Lissabon is dan ook een onderwerp dat meer aandacht verdient. De stad is sterk in opkomst als geschikte bestemming voor een stedentrip en dat komt niet in de laatste plaats doordat deze flink bruisend is. Alle reden om eens te bekijken wat er dan zoal in het aanbod te vinden is. Daaruit zal al snel blijken dat het voor allerlei soorten doelgroepen een aantrekkelijke optie kan zijn om naar deze belangrijke stad in Portugal te trekken voor een reis.

  De aanloop er naar toe

  Voor het echte stappen begint, begint het uitgaan in Portugal al op andere plekken. Al in de middag zijn de bars en terrassen goed gevuld en klinken er warme klanken van fadomuziek. Het geluid dat zo past bij deze stad. Daardoor is het al vroeg zo dat de gezelligheid toeneemt. Vooral leuk is ook dat goed gezien kan worden hoe dit langzaam overgaat in de tijd waarin de maaltijden genuttigd worden. Ook dan zijn de bars en restaurants goed gevuld en gezellig van sfeer. Dit zorgt dus direct al voor een goed begin van een zeer leuke avond.

  Het nachtleven en uitgaan in Lissabon

  Ook niet onbelangrijk als het over uitgaan in Lissabon gaat, is dat het nachtleven ook nog echt een nachtleven is. De feesten en festivals die op veel andere plekken het uitgaan naar de dag hebben verplaatst, zijn ook wel in Lissabon te vinden, maar de clubs nemen hier nog altijd een belangrijke plek in. Wie al in de bars had plaatsgenomen en ontdekt dat de gezelligheid hier in de loop van de avond niet minder wordt, kan hier dan ook zomaar tot 2 uur in de nacht blijven zitten. Al kan ook worden gekozen voor een leuke discotheek.

  Discothekenuitgaan in Lissabon

  De clubs zijn om 2 uur nog lang niet aan de laatste plaat toe. Op deze plekken begint het uitgaan in Lissabon dan pas net. De discotheken blijven namelijk zomaar tot 7 uur in de volgende ochtend open. Dit geldt dan ook op meerdere plekken in de stad omdat in verschillende wijken leuke clubs te vinden zijn. Vooral de bekende boulevard wordt echter altijd aantrekkelijk gevonden. Buiten komen en een mooi uitzicht op de zee hebben maakt een geslaagde avond immers helemaal compleet. Dit is dan ook een echte aanrader om eens een keer te doen bij een bezoek.

  Bairro Alto

  De plek waar je in ieder geval moet zijn gedurende je stedentrip is Bairro Alto. Dit is immers het bruisende deel op het gebied van uitgaan in Lissabon. Het leuke aan dit gebied is vooral ook dat niet alleen de toeristen er de weg kennen, maar ook de plaatselijke bevolking zich hier graag laat zien. Daardoor ontstaat er een mooie mengelmoes van allerlei soorten mensen. Dit brengt een fijne dynamiek met zich mee. Zo is het niet alleen in de bars en clubs gezellig, maar ook gewoon op de straten zelf. Daar gaat het feest namelijk gewoon verder.

  Alle soorten van uitgaan

  Ook goed om te weten als het om uitgaan in Lissabon gaat, is dat de clubs en bars van elkaar verschillen. Er zijn de meer open plekken waar allerlei soorten mensen binnentreden. Aan de andere kant zijn er ook de meer luxe clubs waar echt gekozen wordt voor een chique uitstraling. Afhankelijk van wat je eigen smaak is, is het dus goed mogelijk om iets te vinden wat precies bij jou past. Wanneer je bereid bent iets meer uit te geven, dan kan je daar dus ook ten volle van genieten. Al hoeft dit niet nodig te zijn.

  Traditioneeluitgaan in Lissabon

  Tot slot kan het natuurlijk ook zo zijn dat je voor het uitgaan in Lissabon iets zoekt wat beter past bij de stad en het land. Je wilt dan misschien op een meer traditionele manier uitgaan. Dan is het vooral interessant om bars te zoeken waar de fadomuziek ook in de avonduren en diep in de nacht nog altijd het essentiële deel van de playlist blijft vormen. Op die manier kan je op een echte traditionele manier uitgaan in de stad. Er wordt weleens gezegd dat je dit gedaan moet hebben om echt te weten wat uitgaan hier betekent.