Januari

    Januari in Lissabon

    De tijd dat stedenbezoekjes zich enkel beperkten tot het hoogseizoen is reeds lange tijd voorbij. Verlof regelen, goedkope vliegtickets kopen, een hotel boeken en men is klaar voor een stedentrip. In januari wil men zaken schrappen van de bucket list. Januari is de maand van de goede voornemens en de wereld verkennen is steevast een goed voornemen. In het begin van het jaar is het vaak zo dat werknemers nog verlof over hebben van het jaar voordien. Ideaal om enkele dagen na elkaar op te nemen en andere oorden te bezoeken. De koude winterdagen in Nederland en België ontvluchten is een goed idee.

    De waarden van de eerste maand van het jaar zijn zowat gelijk aan deze van de laatste maand van het jaar. Dit wil dus zeggen: gemiddeld zo’n 15 graden en ‘s nachts daalt het kwik richting 8 graden. 5 uur zon per dag. Regen is ook van de partij. Tijdens 15 dagen kan men neerslag opmerken. Het is één van de natste maanden.

    Het weer in Lissabon is nog steeds stukken beter dan in België en Nederland en is zeker een bezoek waard. Mits wat geluk loopt de temperatuur in januari reeds op richting 20°C en dan is het heerlijk vertoeven. Tijdens de maand januari ontloopt men de toeristische drukte van het hoogseizoen. Je moet het stellen met iets minder weer, maar ook dit heeft zijn eigen charme. Iets vroeger donker, mooi verlichte straten en nog steeds best aangename maxima, het hoort er allemaal bij.    Booking.com